Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2008

"Σφήνα" στην Σύμβαση για το Κυβερνοέγκλημα οι διατάξεις για τα blogs

Το έργο επαναλαμβάνεται αυτούσιο: ενώ πάμε να ενσωματώσουμε στην ελληνική νομοθεσία μια Διεθνή Σύμβαση, προσθέτουμε και ένα κεφάλαιο "σφήνα" με θέματα που δεν προβλέπονται από τη Σύμβαση, επειδή "αυτά τα θέλει ο κόσμος".

Θυμίζω ότι στα τέλη Δεκεμβρίου, κατά την ενσωμάτωση του πρωτοκόλλου της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ως όγδοο κεφάλαιο μπήκε ένα σετ διατάξεων που καταργεί περίπου τον μισό νόμο για την προστασία προσωπικών δεδομένων (ανακοίνωση ποινικών δεδομένων από εισαγγελέα, εκτοπισμός της αρμοδιότητας της Αρχής από τη δικαιοσύνη και την αστυνομία, λειτουργία καμερών με εισαγγελική διάταξη). Τα είχαμε σχολιάσει τότε αυτά, εδώ. Στην αιτιολογική έκθεση είχαμε διαβάσει μάλιστα το καταπληκτικό: ότι πρέπει να γίνει πιο εύκολη η δουλειά της ανάκρισης σε περιπτώσεις αδικημάτων "που συγκινούν την κοινή γνώμη" (χωρίς περιττά εμπόδια, όπως τα ατομικά δικαιώματα των διωκόμενων). Έτσι, απλά. Γιατι η κοινή γνώμη, θέλει να ξέρει.

Σήμερα έχουμε την ανακοί…

To e-book στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στο σημερινό φύλλο της "Ε" φιλοξενείται ένα άρθρο σχετικά με το e-book της καμπάνιας "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD".
Το πλήρες άρθρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ο αρθρογράφος επισημαίνει το ρηξικέλευθο του πράγματος - ερχόμενος σε αντίθεση με όσους υποστηρίζουν ότι το αίτημα ειναι αυτονόητο- και σημειώνει το γεγονός ότι η συλλογή κειμένων δεν "αλιεύθηκε" από τα blogs, αλλά δημιουργήθηκε ad hoc.
Η αποστολή του e-book συνεχίζεται, τόσο προς μέσα ενημέρωσης, όσο και προς θεσμικούς φορείς.
Μία πλήρης λίστα με τους αποδέκτες και την τυχόν δημόσια ανταπόκρισή τους θα δημοσιευθεί σύντομα.

Υπέρ της ψευδωνυμίας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όποιος μεταδίδει μια είδηση, δηλαδή ένα γεγονός που το παρουσιάζει ως συμβάν της αντικειμενικής πραγματικότητας που αφορά την κοινή γνώμη, διαχειρίζεται ένα δημόσιο αγαθό. Συνεπώς, θα πρέπει να το κάνει με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να μην προκαλέσει σύγχυση, πανικό, να μην διαδώσει ψεύδη, να μην καταστρέψει υπολήψεις, να μη θέσει σε κίνδυνο τις εξωτερικές σχέσεις και την ασφάλεια της χώρας κλπ.

Από την άλλη πλευρά, εφόσον τηρεί αυτούς τους βασικούς κανόνες, κανείς δεν μπορεί να τον θεωρήσει a priori ύποπτο, όσο κι αν διαχειρίζεται μια "πηγή κινδύνου" όπως λέμε στα νομικά. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά υποχρεούνται από το νόμο να δηλώνουν την ιδιοκτησία τους, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να αξιώσουν αποτελεσματικά δικαστική προστασία, αν θεωρήσουν ότι θίγονται από τα δημοσιεύματα, ακόμη και ανυπόγραφα.

Το να υποχρεώσεις όμως όσους συμμετέχουν στην Κοινωνία της Πληροφορίας, προκειμένου να διαδώσουν, να αντλήσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες …

Πρόσκληση σε διαβούλευση για το νομοθετικό πλαίσιο

Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το Σύνταγμα, οι διεθνείς συμβάσεις, η κοινή νομοθεσία, οι αποφάσεις των δικαστηρίων, οι βέλτιστες πρακτικές, οι κανόνες καλής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο, οι συμβατικές ρήτρες των παρόχων υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, τα κατά καιρούς ψηφίσματα, η εμπειρία των μκο, οι ίδιες οι τεχνολογικές εφαρμογές αλλά και οι απαξιωμένες πρακτικές απολυταρχικών καθεστώτων (εκ του αντιστρόφου αυτό) συγκροτούν ένα διαδικτυακό κεκτημένο, το οποίο μπορούμε να αντιτάξουμε σε ενδεχόμενη επίθεση στην ελευθερία του λόγου.

Ήρθε η ώρα να διαβάσουμε, να συζητήσουμε ποια είναι τα υπάρχοντα όρια και αν υπάρχει πράγματι κάποιο κενό, πρώτοι εμείς να προτείνουμε πως και σε ποια έκταση θα μπορούσε να καλυφθεί.

Η γνωστή ρήση του Νίκου Δήμου "πως να δαμάσεις τη θάλασσα;" είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Νομίζω όμως ότι αυτή τη φορά πρέπει να φερθούμε με πραγματισμό, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα. Όχι κατ' ανάγκη ως "συλλογικότητα" -που δ…

Δεν φοβάμαι το blogoνόμο γιατί έχω το Σύνταγμα

Διαβάζουμε στον πάντα ενήμερο για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες "Ελεύθερο Τύπο" ότι ετοιμάζεται κανονιστικό πλαίσιο για τα blogs.
Ας δούμε τις τέσσερις βασικές ρυθμίσεις που φέρεται ότι θα περιλαμβάνει αυτό το νομοσχέδιο:


"Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog."

(α) blogs ενημερωτικού χαρακτήρα

Εισάγεται, λοιπόν, η έννοια του blog "ενημερωτικού" χαρακτήρα, η οποία έχει πυροδοτήσει ήδη πλείστες συζητήσεις.
Δεν θα έπρεπε να ξενίζει, ωστόσο, η γενική αλήθεια ότι όταν μεταδίδουμε γεγονότα, δηλαδή πληροφορίες που ισχυριζόμαστε ότι πράγματι συνέβησαν, διαχειριζόμαστε ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο αναγκαστικά επιβάλλει αυξημένη ευθύνη. Την ευθύνη που έχει καθένας, ο οποίος μιλάει δημόσια λέγοντας όχι μια απλή γνώμη, ούτε σχολιάζοντας, ούτε αναμεταδίδοντας θέσεις, απόψεις, προσεγγίσεις.
Άλλο είναι να πεις: "Ξέσπασε πόλεμος" κι άλλο να πεις "Ο χειρισ…

Το e-book της καμπάνιας "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD"!

Φίλες και φίλοι, από σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε το e-bookτης καμπάνιας για την ιδιωτικότητα, με τίτλο "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD".
Κατεβάστε το από εδώ: e-book


Ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους όλων μας, προς τον ibt ο οποίος υλοποίησε ένα εικαστικά άρτιο έργο, το οποίο διατηρεί την ποικιλομορφία των απόψεων και την ατομικότητα κάθε ξεχωριστού blogger που συμμετέχει σε αυτή τη συλλογή κειμένων.

Ο JustAnotherGoneOff έχει επεξεργαστεί έναν ακόμη πιο εύχρηστο τρόπο ανάγνωσης του e-book, ο οποίος προσεγγίζει το κλασικό ξεφύλλισμα. Πληροφορίες για την ανάρτηση στο ιστολόγιό σας με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναζητήσετε από τον ίδιο μέσω e-mail, ίσως τις βάλουμε κι εδώ (όταν μάθω κι εγώ πως λειτουργεί αυτό το σύστημα).Επίσης θα ήθελα να κράξω τη Loucretia, η οποία πρωτοστάτησε μεν στην διαδηλωση, αλλά μετά δεν στρώθηκε να γράψει την έκθεσή της.
Η δυναμική που επέχει αυτή η συλλογή κειμένων είναι πολυεπίπεδη. Πριν απ' όλα όμως, συμπυκνώνει ένα χειροπιαστό δείγμα διαφόρων απόψεων, ως…

Περί απορρήτου και ποινικού δικαίου στο διαδίκτυο

Το θέμα μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, αλλά ορισμένες συζητήσεις τις τελευταίες μέρες το φέρνουν στην επικαιρότητα.

Αρχικά, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι άλλο είναι ο εντοπισμός ενός υπόπτου με τη διαδικασία της άρσης του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου και άλλο είναι ο εντοπισμός ενός υπόπτου εναντίον του οποίου υπάρχουν καταθέσεις από πρόσωπα που δίνουν την πληροφορία ότι πρόκειται για το τάδε πρόσωπο. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν έχουμε άρση του απορρήτου, ανεξάρτητα από το αν έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, δηλ. τον εντοπισμό ενός ατόμου.

Το νομοθετικό πλαίσιο εκκινεί από το άρθρο 19 του Συντάγματος.

1. Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συγκρότηση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες ανεξάρτητη…

Έτοιμο για δημοσίευση το e-book "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD"

Ολοκληρώθηκε σε επίπεδο υλοποίησης και σχεδιασμού το e-book της καμπάνιας και σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Αυτή τη στιγμή έχει αποσταλεί στους συμμετέχοντες με κείμενα και περιμένουμε το τελικό τους OK για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
Αν κάποιος από όσους έχετε στείλει κείμενα δεν έχει λάβει το τελικό draft, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας.
Στη συνέχεια θα οργανώσουμε συναντήσεις/αποστολές με e-mail σε φορείς στους οποίους θα το κοινοποιήσουμε.

Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το e-book!

Ο i-blog και η ομάδα του έχουν δεσμευτεί να μας παραδώσουν την Δευτέρα το περίφημο e-book, στο οποίο καταγράφεται η καμπάνια των bloggers και ορισμένα από τα κείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ή γράφηκαν επί τούτου για το θέμα της ιδιωτικότητας.

Ευχαριστούμε τον εξαίρετο νέο καλλιτέχνη και περιμένουμε εναγωνίως το e-book!

Κύμα συμμετοχών bloggers στο e-book της Καμπάνιας για το DVD

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής με κείμενα για το e-book της Καμπάνιας "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD" ακόμα και αυτή την ώρα που έχει περάσει η προθεσμία των 20.00, θα περιμένουμε να στείλετε τα κείμενά σας μέχρι τις 00.00 απόψε.

Εντύπωση προκαλεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία προέρχεται από bloggers που δεν είχαν πάρει μέρος στην καμπάνια την προηγούμενη Παρασκευή.

Συνεχίστε να στέλνετε τα κείμενά σας, όσο σύντομα ή εκτενή κι αν είναι.

Στο vsotiropoulos@gmail.com με την ένδειξη "ΓΙΑ ΤΟ e-book της Καμπάνιας".

Αύριο κλείνει το e-book "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD"

Το Σάββατο, στις 20.00, ολοκληρώνεται η διαδικασία συλλογής κειμένων των bloggers για την καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD". Κείμενα μπορούν να αποστέλλουν όλοι όσοι θεωρούν ότι κατ' αρχήν τους εκφράζει αυτό το σύνθημα, ανεξάρτητα από τό αν έχουν ενστάσεις, τις οποίες μπορούν να διατυπώσουν.
Περιμένουμε τα κείμενά σας, τα οποία μπορεί να είναι και πρωτότυπα, δηλαδή να μην έχουν ανέβει την προηγούμενη Παρασκευή, ή και παλαιότερα κείμενα σχετικά με την ιδιωτικότητα και τα μέσα ενημέρωσης, συμβατικά και εναλλατικά.Δεν υπάρχει περιορισμός ή άλλος όρος σχετικά με την έκταση του κειμένου. Μπορεί να είναι απλώς κι ένα σύνθημα.Γα την αποστολή, χρησιμοποιείται το mail μου, με την ένδειξη "ΓΙΑ ΤΟ Ε-ΒΟΟΚ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ"

Τέσσερις μέρες μέχρι το κλείσιμο του e-book "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD"

Όσοι πήραν μέρος στην καμπάνια την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά και όσοι άλλοι bloggers θέλουν, στέλνουν τα κείμενά τους (παλαιά ή νέα) για να περιληφθούν στο e-book που θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα κοινοποιηθεί σε θεσμικούς φορείς και οργανώσεις πολιτών.

Η διαδικασία αποστολής των κειμένων ολοκληρώνεται το Σάββατο, προκειμένου να ακολουθήσει άμεσα η στοιχειοθεσία του βιβλίου.

Σήμερα, κάποια "δικαστική πηγή" (!) έδωσε πληροφορίες σε μέσο ενημέρωσης απο την κατάθεση της κατηγορουμένης σχετικά με την διαδρομή του dvd - με αναφορές σε κλοπή του από την τσάντα της.

Η επιλεκτική διαρροή πληροφοριών κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας φαίνεται να συνεχίζεται, ή τουλάχιστον κανείς δεν την διαψεύδει.

Με τον ίδιο τρόπο, τίποτα δεν φαίνεται να εμποδίζει, πρακτικά, μια "πηγή" (είτε έχει, είτε δεν έχει νόμιμη ή φυσική πρόσβαση στη δικογραφία ή το ίδιο το dvd), να ανεβάσει το video στο διαδίκτυο ή να το δώσει σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό για προβολή του ή να διανείμει…

Καμπάνια bloggers για το dvd: τα αντίθετα banners

Όπως αποδεικνύουν αυτά τα logo που έφτιαξαν και ανέβασαν ορισμένοι bloggers, τίποτε δεν είναι αυτονόητο και, από μία άποψη, ο διάλογος που γίνεται είναι και χρήσιμος και γόνιμος.

Αρκετοί αντιδρούν στο αίτημα για τη μη προβολή του περίφημου video και για κατίσχυση του δικαιώματος της ιδιωτικότητας, ως προς το ωμό περιεχόμενό του.

Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί σε αυτές τις ενστάσεις, αντιρρήσεις και απορρίψεις βρίσκονται κωδικοποιημένες εδώ (και είναι απόλυτα προσωπικέςαπόψεις, χωρίς βεβαίως να εκπροσωπούν τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στην καμπάνια).

Η ύπαρξη και έντονη υποστήριξη των θέσεων της άλλης πλευράς, ενδυναμώνει την ανάγκη συνέχισης της καμπάνιας "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD" και της διάχυσης του μηνύματος στην κοινωνία.

Η διαδικασία αποστολής των κειμένων των bloggers για το σχετικό e-book βρίσκεται σε εξέλιξη (μέχρι το Σάββατο, γιατί μετά θα πρέπει να προχωρήσουμε στη σελιδοποίησή του), ενώ η προβολή του μηνύματος από εφημερίδες, αλλά και η παρέμβαση του κ. Κωστή Παπαϊωάν…

Η Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για την Καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD

"Όχι στην κλειδαρότρυπα" έχει τίτλο η αναφορά στην Καμπάνια που έγινε από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (3.2.2008).
Το δημοσίευμα βρίσκεται αναρτημένο εδώ.

Ευχαριστούμε τη ΛΑΠΟΥΤΑ που μας ενημέρωσε.

Περιμένουμε τα κείμενά σας για το e-book της Καμπάνιας. Μέχρι το Σάββατο, γιατί μετά θα πρέπει να περάσουμε στη σελιδοποίηση και να κοινοποιηθεί.

Τα θετικά μηνύματα συνεχίζονται από διάφορες κατευθύνσεις και η φωνή μας πρέπει να ακουστεί ειδικά τώρα που πλησιάζει η στιγμή που η δικογραφία θα ανακοινωθεί στα διάδικα μέρη.

TA NEA για την Καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD"

Σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, φιλοξενείται επιφυλλίδα του κ. Κωστή Παπαϊωάννου, Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD".

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας, με ευρύτατη αντιπροσωπευτικότητα.

Αναφερόμενος στην καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD", o κ. Παπαϊωάννου εξηγεί ότι το εν λογω dvd έχει αποκτήσει συμβολική σημασία, παραπέμπτοντας σε μια απαράδεκτη δημοσιογραφική πρακτική, αλλά και ότι το μήνυμα που υιοθέτησαν οι bloggers επισημαίνει την ευθύνη του χρήστη των μέσων ενημέρωσης.

"Επαναπροσδιορίζοντας ως δέκτης πληροφορίας τη δική μου λειτουργία, επιθυμώ να επαναπροσδιορίσω και το περιεχόμενο της έννοιας πληροφόρηση. Δεν μπορεί δηλαδή να νοείται ως πληροφόρηση η διακίνηση προϊόντων παράνομων πράξεων. Δεν μπορούν οι τηλεφωνικές υποκλοπές και οι κρυφές βιντεοσκοπήσεις να καθαγιάζονται στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού. Καμιά επιθυμία ενημέρωσης δεν αί…

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την Καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD"

Σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, φιλοξενείται επιφυλλίδα του κ. Κωστή Παπαϊωάννου, Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD".

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας, με ευρύτατη αντιπροσωπευτικότητα.

Αναφερόμενος στην καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD", o κ. Παπαϊωάννου εξηγεί ότι το εν λογω dvd έχει αποκτήσει συμβολική σημασία, παραπέμπτοντας σε μια απαράδεκτη δημοσιογραφική πρακτική, αλλά και ότι το μήνυμα που υιοθέτησαν οι bloggers επισημαίνει την ευθύνη του χρήστη των μέσων ενημέρωσης.

"Επαναπροσδιορίζοντας ως δέκτης πληροφορίας τη δική μου λειτουργία, επιθυμώ να επαναπροσδιορίσω και το περιεχόμενο της έννοιας πληροφόρηση. Δεν μπορεί δηλαδή να νοείται ως πληροφόρηση η διακίνηση προϊόντων παράνομων πράξεων. Δεν μπορούν οι τηλεφωνικές υποκλοπές και οι κρυφές βιντεοσκοπήσεις να καθαγιάζονται στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού. Καμιά επιθυμία ενημέρωσης δεν αί…

Στείλτε τα κείμενά σας για το e-book της καμπάνιας "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD

Η επόμενη φάση της καμπάνιας είναι η δημιουργία ενός e-book που θα περιλαμβάνει όλα τα κείμενα που γράφτηκαν ή θα γραφτούν από bloggers σχετικά με το θέμα "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD". Για λόγους σεβασμού της πνευματικής ιδιοκτησίας, τα κείμενα δεν θα "αλιευθούν" από τα blogs, αλλά περιμένουμε να τα στείλετε εσείς, προκειμένου να τα έχετε επεξεργαστεί, στο e-mail vsotiropoulos@gmail.com. Ήδη έχουν στείλει αρκετοί bloggers τα κείμενά τους, αλλά όχι όλοι. Επίσης μπορείτε να γράψετε και άλλα κείμενα, τα οποία δεν είχατε αναρτήσει την Παρασκευή.

Στο e-book θα τοποθετηθούν με αλφαβητική σειρά (το πρώτο γράμμα του τίτλου κάθε blog) και τα μόνα στοιχεία που θα αναγράφονται θα είναι τίτλος και ηλεκτρονική διεύθυνση του blog και nick του blogger.

Επίσης, το e-book θα περιλαμβάνει άδεια ελεύθερης αναπαραγωγής από τα μέσα ενημέρωσης και την προώθηση του μηνύματος σε θεσμικούς φορείς και την κοινωνία. Ένα πρώτο θετικό μήνυμα ανταπόκρισης είναι η επιφυλλίδα του προέδρου της Εθνικής…

Εξάρχεια - τώρα

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και οι ουσίες των δακρυγόνων έχουν μπει μέσα και μας πνίγουν. Οι αστυνομικοί δεν επεμβαίνουν, ανακοινώνει το mega. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε ταμπουρωμένοι στα σπίτια μας.
Ακούω παράπονα στην τηλεόραση, κατά των αστυνομικών κλπ.

Δεν ξέρω ποιος φταίει, ξέρω ότι στερούμαι την ελευθερία της κίνησής μου. I-blog, μπορείς να μου φτιάξεις ένα logo; Με τίτλο "θέλω να πάω σινεμά - ελπίζω να γλιτώσω από τα δακρυγόνα". Με σήμα τον μικυ μάους σε μια φάκα.

Καμπάνια bloggers για το dvd: οι επόμενες κινήσεις

Η χτεσινή συντονισμένη μετάδοση του μηνύματος υπέρ της ιδιωτικότητας ήταν επιτυχημένη, γεγονός που αναγνωρίστηκε ήδη και από ανθρώπους εκτός μπλογκόσφαιρας.Η καμπάνια μας δεν ξεχάστηκε την επόμενη μέρα, όπως προειδοποιούσαν ορισμένες κασσάνδρες. Αξίζει, λοιπόν, να δώσουμε συνέχεια και να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας με νέες ενέργειες. Όχι, βέβαια, διαδηλώνοντας με ρόζ μπλουζάκια, όπως έγραψαν κάποιοι χιουμοριστικά.Η ευρύτερη διάδοση του μηνύματος μπορεί να γίνει με την επικοινωνία των bloggersμε κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς. Διατηρώντας, δηλαδή, την διαδικτυακή μας ταυτότητα, μπορούμε να επιχειρήσουμε το συντονισμό της δράσης με άλλους «συνενόχους». Το e-bookΣε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να καταγραφούν σε μια πιο σταθερή και χειροπιαστή φόρμα, όλα όσα γράφτηκαν αυτές τις μέρες στα blogs. Θετικά και αρνητικά. Να συγκεντρώσουμε, δηλαδή, τα κείμενά μας ή και να προσθέσουμε νέα κείμενα, όσοι δεν γράψαμε, σε ένα e-bookμε εξώφυλλο το logo. Το έντυπο που θα προκύψει – και υπάρχουν ήδη άνθρ…

H "KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" για την καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD"

Άρθρο της κ. Λίνας Γιάνναρου στην εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 2.2.2008, σελ. 8.
Eυχαριστούμε τον avessalom που μας έστειλε το σχετικό αρχείο.Βρίσκεται και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD

Ήρθε η ώρα η κοινωνία, αλλά και οι πολίτες μεμονωμένα, να αντιδράσουμε απέναντι στην πιο βρομερή υπόθεση ανθρωποφαγίας που μας ταλαιπωρεί εδώ και εβδομάδες. Το μήνυμα είναι:Δεν θέλουμε να δούμε να δούμε το dvd στις οθόνες μας!Ούτε από "συμβατικά", ούτε από "εναλλακτικά" μέσα ενημέρωσης!
Δεν εξυπηρετεί ούτε τη διαφάνεια, ούτε τη δημοκρατία, ούτε κανένα δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να μεταδοθεί τηλεοπτικά ή διαδικτυακά το προϊόν παραβίασης ενός ανθρώπινου δικαιώματος. Ο ιδιωτικός βίος αποτελεί απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και είναι απολύτως ίσης σημασίας και βαρύτητας με το δικαίωμα στην ζωή, την απαγόρευση των βασανιστηρίων, την προσωπική ασφάλεια, την ελευθερία της σκέψης - έκφρασης - θρησκευτικής συνείδησης, την αρχή της ίσης μεταχείρισης χωρίς διακρίσεις.Δεν αναγνωρίζω, ως πολιτης, σε κανέναν "εντολοδόχο" της ενημέρωσης του κοινού, το δικαίωμα να με "πληροφορήσει" με μετάδοση του περιεχομένου του dvd. Πρόσβαση στη δικογραφ…

Καμπάνια bloggers για το dvd: Το δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
BLOGΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD»
Ύστερα από πληροφορίες που μεταδόθηκαν την Κυριακή 27.1.2007 περί δήθεν ανάρτησης του videoτης υπόθεσης Ζαχόπουλου στο Διαδίκτυο, περίπου 30 bloggersαποφάσισαν να οργανώσουν την Καμπάνια «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD– ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ».
Συντονισμένοι γύρω από αυτό το σύνθημα και χρησιμοποιώντας ως λογότυπο ένα dvdσε σχήμα ροζ κλειδαρότρυπας, οι bloggersκινητοποιούνται προκειμένου να περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για να δούμε το εν λόγω videoστις οθόνες μας, ούτε στα «συμβατικά», ούτε στα «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης.
Η Καμπάνιακορυφώνεται την Παρασκευή, ώρα 19.00 – 19.30, οπότε καλούνται όλοι οι bloggersπου συμμετέχουν να αναρτήσουν ένα σχετικό κείμενο. Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή διαδήλωση με ζήτημα που αφορά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον ελληνικό κυβερνοχώρο, δηλαδή το δίπολο προστασίας της ιδιωτικότητας – αξίωσης για διαφάνεια.
Αναζητώντας τα όρια ανάμεσα σε προστασία προσωπικών δεδομένων και διαφάνε…

Σήμερα 19.00 - 19.30 είμαστε η κοινή γνώμη

Aπόψε στις 19.00-19.30 θα ανεβάσω ένα κείμενο με τίτλο "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD".

Το ίδιο θα κάνουν και ορισμένοι ακόμη bloggers. Δεν έχει σημασία ο αριθμός.

Σημασία έχει αυτός που σκέφτεται ή σχεδιάζει να μεταδώσει το dvd σε μέσο ενημέρωσης, είτε "συμβατικό", είτε "εναλλακτικό", να συνυπολογίσει και αυτήν την διαμαρτυρία.

Να του αφαιρέσουμε το δικαίωμα να πει "αυτά θέλει ο κόσμος" ή "υπάρχει ενδιαφέρον της κοινής γνώμης".

Η κοινή γνώμη εκφράζεται.

Η κοινή γνώμη διαφωνεί.

Δεν θέλουμε να δούμε το DVD στις οθόνες μας.

Δεν είσαι "εντολοδόχος" της ενημέρωσής μας.

(Εσωτερικές ειδήσεις: πρέπει να συντάξουμε ένα σύντομο δελτίο τύπου. Όποιος μπορεί να το κάνει, ας επικοινωνήσει.

e-mail: vsotiropoulos@gmail.com
κιν.: 6936818883)