Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2007

Συνάντηση e-lawyer με Γιώργο Ζορμπά

Σήμερα πήγα και κατέθεσα αίτηση θεραπείας κατά της προηγούμενης απάντησης Ζορμπά στο αίτημά μου για αντίγραφο του Πορίσματος και δημοσίευσής του στο e-lawyer. O υπάλληλος ειδοποίησε επί τόπου τον Πρόεδρο της Αρχής, ο οποίος ζήτησε να με δει στο γραφείο του. Στη συνέχεια είχαμε μία συζήτηση, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα και κατά την οποία συζητήθηκαν πολλά ζητήματα σχετικά με την ποινική δικονομία, αλλά και με άλλες πολύκροτες υποθέσεις που έμειναν τελικά για πάντα στο "αρχείο".
Επί του θέματος του Πορίσματος, η απάντηση τελικά είναι ότι δεν υπάρχει αντίγραφο του εγγράφου αυτού στο αρχείο της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Ο Πρόεδρος βέβαια επιμένει ότι το εν λόγω Πόρισμα δεν είναι διοικητική πράξη, αλλά ούτως ή άλλως αφού δεν υπάρχει αντίγραφό του στο αρχείο του γιατί "δεν του ανήκει" το κείμενο αυτό, όπως μου είπε, προφανώς δεν μπορεί να αναζητηθεί από εκεί.
Θα μπορούσε όμως να αναζητηθεί από το αρχείο της Εισαγγελίας, αφού μάλιστα ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει εκφραστεί αρνητικά για την νομιμότητα του πορίσματος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν, hats off για την προσπάθεια που κάνεις.

Δυο επιφανειακά σχόλια:

1. Η εμπειρία σου έχει κάτι από τη γλυκύτητα της Ελλάδας που χάνεται. Σε ποιά άλλη χώρα θα συνέβαινε αυτό; Να πας να καταθέσεις αίτηση και να σου τύχει συνάντηση μιας ώρας με τον πρόεδρο της αρχής.

2. Τον πιστεύεις τον κ. Ζορμπά πως δεν έχει αντίγραφο; Σε πάπυρο το γράψαν το πόρισμα ή σε υπολογιστή;

Unknown είπε...

βλέπω τον κ. Ζορμπά να σε επιλέγει για νομικό παραστάτη όπως πάει. Καθώς σίγουρα θα αναζητήσει κάποιον με κουράγιο.
Αλλά και η δικαιολογία δεν μου μοιάζει λογική.

e-Lawyer είπε...

H απάντηση του κ. Ζορμπά είναι συνεπής με την γνώμη του για την νομική φύση του Πορίσματος: αφού είναι η έκθεση μιας προανάκρισης, φυσικά και δεν κρατάμε αντίγραφα, φυσικά και δεν μας ανήκει πλέον. Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Ζορμπά: "δεν μπορώ να σου δώσω κάτι που δεν έχω και που δεν είναι δικό μου".
Πράγματι, οι προανακριτικοί υπάλληλοι και οι εποπτεύοντές τους δεν (υποχρεούνται να) κρατούν αντίγραφα από τις δικογραφίες που διαβιβάζουν αρμοδίως για τα περαιτέρω.


Ακόμη και αν το αμφισβητούσε κάποιος, είναι αυτονόητο ότι δεν υφίσταται δόκιμο νομικό μέσο για να προβάλλει και να επιτύχει την επιβεβαίωση αυτής της αμφισβήτησης.

Ωστόσο, το πόρισμα παραμένει πάντα στο συρτάρι του κ. Κολλιοκώστα...

Loucretia είπε...

Ενδιαφερον, πολυ ενδιαφερον, αναμενουμε τη συνεχεια!

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...