Παρασκευή, Απριλίου 11, 2008

Νομοσχέδιο για "καθαρό" αθλητισμό

Και πολύ το καθυστέρησαν αυτή τη φορά οι νομοθέτες μας. Για κάθε πρόβλημα κι ένα νομοσχέδιο, της λογικής:

βιασμός ανηλίκου = κατάργηση του μισού νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Υπόθεση press gr = άρση απορρήτου και για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αλλά και αυτήν την φορά, ο υφυπουργός Ιωαννίδης απεφάνθη ότι φταίει το... Διαδίκτυο γιατί εκεί γίνεται η διακίνση του dopping.

Εντός δέκα ημερών είπε ο Υπουργός Πολιτισμού ότι θα έχει έτοιμος το νομοσχέδιο. Το περιμένουμε πως και τι κι αυτό το διαμαντάκι, ειδικά τις διατάξεις περί άρσης του απορρήτου. Ελπίζω στο υπουργείο Πολιτισμού να έχουν κάνει μια επανάληψη στα άρθρα 9Α και 19 του Συντάγματος και να μην δούμε πάλι καμια παγκόσμια πρωτοτυπία όπως τότε με τα φρουτάκια. Γιατί, τηρουμένων των αναλογιών, υπάρχει βάσιμος κίνδυνος να απαγορευτούν οι βιταμίνες.

1 σχόλιο:

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Πάρα, μα πάρα πολύ εύστοχο!

Εν τω μεταξύ, σε ζητήματα που πράγματι αφορούν τις "ιδιαιτερότητες της φυσιογνωμίας του Έλληνα", όπου πράγματι χρειάζονται βαθιές τομές σε τούτη την μπανανία, ποτέ δεν πρωτοτυπούν οι νομοθέτες.

Για παράδειγμα, όταν έρχονται στο φως της δημοσιότητας (αλλά όχι και της δικαιοσύνης) οι ακολασίες και οι παραχρήσεις διαφόρων πολιτευόμενων, (κάθε τρεις και λίγο, δηλαδή,) δεν τίθεται ποτέ επί τάπητος το ζήτημα της παντελούς κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...