Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020

Άδεια παρένθετης μητρότητας εν μέσω πανδημίας

Σε χρόνο - ρεκόρ εξέδωσε την απόφαση με την οποία παρέχει την άδεια παρένθετης μητρότητας το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο μας. Συγκεκριμένα η συνεδρίαση του Δικαστηρίου έγινε την 1η Ιουνίου 2020 και η απόφαση εκδόθηκε στις 6 Ιουλίου 2020. Το αίτημα είχε υποβληθεί κατά την διάρκεια της καραντίνας για την αποτροπή της COVID-19.

Για την δικαστική αδειοδότηση απαιτείται η διενέργεια συγκεκριμένων ιατρικών εξετάσεων, η ιατρική διαπίστωση της φυσικής αδυναμίας της αιτούσας για κυοφορία, συμβολαιογραφική πράξεων συναινέσεων όλων των πλευρών, έγγραφη ενημέρωση όλων των πλευρών για την διαδικασία, τις εναλλακτικές λύσεις, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τους πιθανούς κινδύνους, καθώς και τις κοινωνικές, ηθικές, νομικές και οικονομικές συνέπειες της εφαρμογής της μεθόδου της παρένθετης μητρότητας. Απαιτείται τέλος και η προηγούμενη κοινοποίηση του δικογράφου της αιτήσεως στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μέχρι πρόσφατα, στην νομολογία του Δικαστηρίου της Αθήνας είχε καταγραφεί η εντός διμήνου έκδοση αντίστοιχων αποφάσεων για άδεια παρένθετης μητρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απαγόρευση λειτουργίας καμπάνας ναού λόγω ηχορύπανσης

  Σε υπόθεση που εκπροσωπώ τον θιγόμενο πολίτη, μετά από 2 προσωρινές διαταγές, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε και απόφαση ασφαλιστικών μ...