Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2007

Σεμινάρια για τα προσωπικά δεδομένα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα πραγματοποιήσει σεμινάρια για τα θέματά της στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα στις 7 και 14 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Ένα πρόβλημα των ανεξάρτητων αρχών είναι ο "αθηνοκεντρικός" τους σχεδιασμός, με αποτέλεσμα οι πολίτες άλλων περιοχών της χώρας να μην είναι αρκετά ενημερωμένοι για τα δικαιώματά τους ή να μην μπορούν να τα ασκήσουν με την ίδια ευκολία ενώπιον των αρχών αυτών. Ο Συνήγορος του Πολίτη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του έχει οργανώσει πολλές εξορμήσεις σε πόλεις της περιφέρειας, όχι μόνο ενημερώνοντας, αλλά δεχόμενος και αναφορές πολιτών.

Αρκούν, όμως, μόνον οι εκδρομές ή θα έπρεπε να λειτουργούν και περιφερειακά γραφεία των αρχών; Μια ενδιάμεση λύση αποκέντρωσης θα ήταν η περιοδική θητεία του προσωπικού των αρχών στα κατά τόπους ΚΕΠ. Οι Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών που λειτουργούν στις νομαρχίες είναι μια μορφή αποκέντρωσης της εποπτείας της καταναλωτικής νομοθεσίας (κεντρικό ρόλο στην οποία διαδραματίζει ο Συνήγορος του Καταναλωτή).

Σημαντικό θα είναι επίσης οι ιστοσελίδες των αρχών να γίνουν ακόμη πιο φιλικές στο χρήστη και να μπορούν να υποβληθούν αναφορές με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα το σχόλιό σου για το θέμα της παραίτησης του προέδρου της ΑΠΠΔ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση των καμερών στις διαδηλώσεις την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνελιου, αλλά και για τη δήλωση του κ. Χατζηγάκη ότι "κανείς δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος".

Ανώνυμος είπε...

Κιεγώ περίμενα σχόλιο σου για το ίδιο θέμα σήμερα..και απάντηση σε ένα μέηλ που σου έστειλα..
Ευχαριστώ..
Ερούλα..

Unknown είπε...

η Αρχή εκτός από σεμινάρια ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ. Ποιά είναι η γνώμη σου?

Ανώνυμος είπε...

Συμβαίνει κάτι με τις Ανεξάρτητες Αρχές το τελευταίο διήμερο; Σήμερα παραιτήθηκε και ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Προβολή ταινίας για τις ομοφοβικές διακρίσεις στην σχολική διαδικασία

  Δεν υπάρχει κανένας κανόνας, νομικός ή δεοντολογικός που να απαγορεύει να δει ένα παιδί την σκηνή ενός φιλιού σε ένα κινηματογραφικό έργο....