Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2006

Παράνομες από σήμερα οι πτήσεις από/προς Αμερική

Έληξε χτες η προθεσμία που είχε τάξει το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στα κοινοτικά όργανα προκειμένου να αντικαταστήσουν την νομοθεσία για τη διαβίβαση δεδομένων επιβατών προς τις ΗΠΑ. Η ισχύουσα νομοθεσία κηρύχθηκε ως αντίθετη στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και γι' αυτό το Δικαστήριο έδωσε ένα διάστημα 90 ημερών προκειμένου να υπογραφεί η νέα νομοθεσία.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Σε μια ανακοίνωσή της χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, με σκοπό να κλείσει το θέμα περί τις 8/10/06. Μέχρι τότε εφαρμόζουν το υφιστάμενο και παράνομο καθεστώς. Εκπρόθεσμα. Τι έκαναν από τα τέλη Μαϊου που βγήκε η απόφαση του ΔΕΚ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα τι ακριβώς κάνουμε? Είναι η δεν είναι παράνομο το καθεστώς? Δεν μπορούν να σταματήσουν να πετούν Λονδίνο - Νέα Υόρκη οι αεροπορικές εταιρίες, έτσι απλά από την μια μέρα στην άλλη.

e-Lawyer είπε...

Φυσικά και συνεχίζουν να πετάνε τα αεροπλάνα. Όμως η συμφωνία για τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών έχει ακυρωθεί ως προς την ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η Κομισιόν είπε όσο καιρό κρατάνε ακόμη οι διαπραγματεύσεις εφαρμόζεται το ακυρωθέν καθεστώς. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ορισμένοι πολίτες που πάνε στις ΗΠΑ να προσφύγουν δικαστικά κατά της Επιτροπής.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...