Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2015

Ομολογημένη βουλευτική ανεπάρκεια

Ακούσαμε χθες από μια αντιπρόεδρο της Βουλής ότι έχει μεγάλες απορίες, ακόμα και και άγνωστες λέξεις από το νομοσχέδιο της συμφωνίας-μνημονίου. Το νομοσχέδιο αποτελεί μια συρραφή τροποποιήσεων παλαιότερων νόμων που αφορούν μια πλειάδα θεμάτων της οικονομικής ζωής: από τους συμβολαιογράφους και το ασφαλιστικό, ως την απελευθέρωση ηλεκτρικής ενέργειας και τον Φ.Π.Α. Όπως όλοι οι γνωστοί μνημονιακοί νόμοι της τελευταίας 5ετίας. Όσο κι αν η ειλικρίνεια είναι μια αρετή που λείπει από την πολιτική ζωή, αυτή η δήλωση μιας βουλευτή που έχει εκλεγεί και στο προεδρείο του νομοθετικού σώματος, δεν μπορεί να χειροκροτηθεί. Είναι ίσης απαξίας με τη δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς καν να το έχει διαβάσει.
Οι βουλευτές είναι οι νομοθέτες (lawmakers λέγονται αλλού κι όχι βουλευτές) και επιλέγονται για αυτή την δουλειά, ακόμη κι όταν οι ψηφοφόροι τους δεν το συνειδητοποιούν. Είναι σεβαστό ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι όλοι νομικοί (είδαμε και τις νομικές γνώσεις των νομικών που συμμετέχουν στην ομάδα του fb για την πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ που περιφρονούν εκκωφαντικά το 125 ΚαΒ), αλλά η δημόσια παραδοχή της ανεπάρκειας θα ανέμενε κανείς ότι θα έπρεπε να έχει άλλες συνέπειες κι όχι βλέμματα συμπάθειας και σκέψεις κατανόησης για την πολυπλοκότητα του νομοθετήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απαγόρευση λειτουργίας καμπάνας ναού λόγω ηχορύπανσης

  Σε υπόθεση που εκπροσωπώ τον θιγόμενο πολίτη, μετά από 2 προσωρινές διαταγές, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε και απόφαση ασφαλιστικών μ...