Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2006

2ο Συνέδριο για την Ηλεκτρονική Δημοκρατία

Στις 16-17 Μαρτίου διεξάγεται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών το 2ο Εθνικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για την Ηλεκτρονική Δημοκρατία "Προκλήσεις της ψηφιακής εποχής".

Οργανωτές είναι το Επιστημονικό Συμβούλιο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ χορηγοί είναι η Altec, η Microsoft, ο Flash 9,61, το ΥπΕΠΘ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο πάνελ των 11.00-12.30 αύριο (γενικός τίτλος: Προστασία Ιδιωτικότητας) θα εισηγηθώ το θέμα "Οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων στον τρίτο πυλώνα της ΕΕ και ο ρόλος του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι ποιος θα μας προστατεύσει από αυτούς (ΚτΠ, Microsoft κτλ). Εδ'ω δεν μας αφήνουν να υποβάλλουμε τη φορολογική μας δήλωση αν δεν αγοράσουμε Windows και Interner Explorer , θα γίνουν και θεματοφύλακες των θεσμών?
Ένα ακόμα υποκριτικό συνέδριο για δημόσιες σχέσεις...

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία δικηγορίνο! Δυστυχώς η οικογένεια Le Nonce θα βρίσκεται στο Βορρά, αλλιώς να είσαι βέβαιος ότι θα ερχόμασταν να σε θαυμάσουμε!

e-Lawyer είπε...

Δεν είπε κανείς ότι η Microsoft και η ΚτΠ αυτοπροτείνονται ως θεματοφύλακες των θεσμών, ανόητε. Διάβασε καλύτερα το ποστ.
Στο συνέδριο έγιναν σοβαρές παρεμβάσεις από 40 ομιλητές και για πρώτη φορά αναλύθηκαν τα νέα δεδομένα που υπάρχουν μετά το 2005, σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Υπήρξε διεθνής συμμετοχή, κριτική στους θεσμούς και εξαγωγή πολύ σοβαρών συμπερασμάτων, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ΕΕ. Σύντομα οι εισηγήσεις θα διατίθενται και ηλεκτρονικά.
Να ευχαριστήσω και από εδώ όσους bloggers ή άλλους συμμετέχοντες στην μπλογκόσφαιρα ήρθαν στο Συνέδριο. Οι συζητήσεις μας ήταν ιδιαίτερα γόνιμες για μένα. Ελπίζω και για σας. Το 3ο Συνέδριο θα γίνει το 2008.

Chaca-Khan είπε...

bloggo-meeting (i.e. μεθύσι κ χορός) το σάββατο.αυτό το μήνυμα έχει γραφτεί με τον ίδιο τρόπο σε πολλά άλλα blogs. όποια κάποιος θεωρούσε κάτι. feel free να το διαδώσεις όπου θες. συντονίσου

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...