Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2021

Γάμος και τεκνοθεσία χωρίς αστερίσκους από την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων Ανθρώπου

 

Σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα το Υπόμνημα της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Είναι το έγγραφο που είχε στείλει η ΕΕΔΑ στην Επιτροπή ΛΟΑΤΚΙ+ Ισότητας (την επιτροπή Σισιλιάνου).
 
 Σε αυτό η ΕΕΔΑ προτείνει:
 
- ξεκάθαρα γάμο (όχι μόνο «πολιτικό γάμο» όπως η επιτροπή Σισιλιάνου και το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ)
 
-ξεκάθαρα τεκνοθεσία από κοινού για ομόφυλα ζευγαρια με σύμφωνο συμβίωσης (κάτι που απέφυγε να προτείνει η επιτροπή Σισιλιανου, αλλά το προτείνει το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ) 
 
- ΝΑΤΦ και για τα non-binary άτομα με αναγνώριση τρίτης καταχώρισης φύλου (δεν το πρότεινε η επιτροπή Σισιλιάνου)
 
- επέκταση της νομοθετικής απαγόρευσης διακρίσεων στην εκπαίδευση με εφαρμογή του ν.4443 (το ξέχασε η επιτροπή Σισιλιάνου που πρότεινε την επέκταση αυτού του νόμου μόνο στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια). 
 
Η ΕΕΔΑ είναι το συμβουλευτικό όργανο της Πολιτειάς για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι το πρώτο κρατικό όργανο που προτείνει στον νομοθέτη να θεσπίσει γάμο, τεκνοθεσία, ΝΑΤΦ χωρίς αστερίσκους.
 
Το Υπόμνημα της ΕΕΔΑ μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://nchr.gr/images/pdf/apofaseis/SexoualikosProsanatolismos/EEDA_Ypomnima_Loatki.pdf?fbclid=IwAR0RGk0d6_C-9sjq0mDfCtkrCPJU5b3XtV7TznNU6sYsD7l_pKb2PjWf088

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...