Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2008

Καμπάνια bloggers για το dvd: Το δελτίο τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


BLOG ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD»


Ύστερα από πληροφορίες που μεταδόθηκαν την Κυριακή 27.1.2007 περί δήθεν ανάρτησης του video της υπόθεσης Ζαχόπουλου στο Διαδίκτυο, περίπου 30 bloggers αποφάσισαν να οργανώσουν την Καμπάνια «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD – ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ».


Συντονισμένοι γύρω από αυτό το σύνθημα και χρησιμοποιώντας ως λογότυπο ένα dvd σε σχήμα ροζ κλειδαρότρυπας, οι bloggers κινητοποιούνται προκειμένου να περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για να δούμε το εν λόγω video στις οθόνες μας, ούτε στα «συμβατικά», ούτε στα «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης.


Η Καμπάνια κορυφώνεται την Παρασκευή, ώρα 19.00 – 19.30, οπότε καλούνται όλοι οι bloggers που συμμετέχουν να αναρτήσουν ένα σχετικό κείμενο. Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή διαδήλωση με ζήτημα που αφορά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον ελληνικό κυβερνοχώρο, δηλαδή το δίπολο προστασίας της ιδιωτικότητας – αξίωσης για διαφάνεια.


Αναζητώντας τα όρια ανάμεσα σε προστασία προσωπικών δεδομένων και διαφάνεια της κρατικής δράσης, καταλήγουμε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος που να δικαιολογεί την προβολή και μετάδοση του video. Η γενικότερη υπόθεση έχει αδιαμφισβήτητα ενδιαφέρον και πρέπει κάθε στοιχείο που σχετίζεται με τη διαφθορά και συμβάλλει σε έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο να δοθεί στη δημοσιότητα. Σε αυτόν τον διάλογο, εξ ορισμού, δεν μπορεί να συμβάλλει η προβολή της ερωτικής πράξης.


Θέλουμε έτσι να αφαιρέσουμε από τον επίδοξο δημοσιογράφο ή διακινητή το επιχείρημα ότι «υπάρχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης». Η κοινωνία των πολιτών είναι εδώ και αντιδρά. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποφασίσει πριν από εμάς, χωρίς εμάς, ότι «ο κόσμος θέλει να δει το dvd».


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ BLOGOSPHERE ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 – 19.30

3 σχόλια:

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Καλησπέρα!

Είναι αλήθεια ότι κάποια ουσιώδη πράγματα έχουν καταντήσει να μην είναι καθόλου αυτονόητα, και πρέπει να δηλώνονται. Η Μπλογκόσφαιρα λοιπόν δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, πρέπει και να το δείχνει.

Συγχαρητήρια για την ιδέα.

the BluElephant είπε...

και από ποτέ εκπροσωπούμε από τον οποιοδήποτε?

πφφφφφφφφφφ!

θέλουμε το dvd και το θέλουμε τώρα!!!

e-Lawyer είπε...

Ακριβώς επειδή δεν θέλω να "εκπροσωπούμαι" απο οποιονδήποτε νομίζει ότι θέλω να δω το dvd, εκφράζω ρητά την αντίθεσή μου στο ενδεχόμενο προβολής του.
Για να καταλάβουν όσοι νομίζουν ότι με ενδιαφέρει, ότι δεν τους νομιμοποιώ με το ενδιαφέρον μου να παρακολουθήσω μια τέτοια τελετή ανθρωποθυσίας.
Γι' αυτό και το μήνυμα είναι σε πρώτο ενικό.
Γι' αυτό και καθένας το υιοθετεί σε ατομικό επίπεδο.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...