Σάββατο, Μαρτίου 08, 2008

Παράδοση του e-book στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008, bloggers συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και το επιστημονικό προσωπικό της Εθνικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και παρέδωσαν το e-book της καμπάνιας "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD".


O κ. Κωστής Παπαϊωάννου μας είπε ότι έχουν παρακολουθήσει το θέμα της Καμπάνιας και ερώτησε αν υπάρχει κάποιο αίτημα πέραν από το σύνθημα.

Αφού εξηγήσαμε ότι καθένας από εμάς εκπροσωπεί τον εαυτό του, θέσαμε επίσης άλλα δύο ζητήματα που έχουν απασχολήσει συζητήσεις στη μπλογκόσφαρια: το θέμα του νομοσχεδίου για το διαδίκτυο, αλλά και το νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης και τον περιορισμό της εφαρμογής του σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου.Ύστερα από σύντομη συζήτηση σχετικά με τα θέματα, ο Πρόεδρος είπε ότι θα περιμένει να του προωθήσουμε γενικώς τις απόψεις που διαμορφώνονται στην μπλογκόσφαιρα για τα θέματα αυτά. Για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης, πρόκειται μάλιστα να τοποθετηθει η Εθνική Επιτροπή.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕΔΑ ήταν το όργανο που σε ειδική έκθεσή του από το 2004 είχε επισημάνει την ανάγκη αναγνώρισης συμφώνου συμβίωσης για ζευγάρια που αποτελούνται από άτομα του ίδιου φύλου.

Όσον αφορά το e-book  της καμπάνιας, θα εκδοθεί μια σχετική ανακοίνωση από την ΕΕΔΑ, στην ιστοσελίδα της  με αναφορά στην  καμπάνια, όπου θα υπάρχει και το αντίστοιχο link από όπου θα μπορέσει κάποιος να το κατεβάσει.


Θέλω να σημειώσω ότι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι ένα συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας με ευρύτατη αντιπροσωπευτικότητα, καθώς το αποτελούν εκπρόσωποι τόσο θεσμικών φορέων (όπως λ.χ. ο Συνήγορος του Πολίτη και καθηγητές Α.Ε.Ι), αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι παρεμβάσεις της ΕΕΔΑ έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εισηγήσεις της, οι οποίες παρουσιάζονται και στην Βουλή, γίνονται δεκτές από το νομοθέτη. 

Να υπενθυμίσω ότι την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζεται συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία είναι ΜΚΟ. Δηλώστε συμμετοχή με mail (θα γίνει στα γραφεία της, επί της οδού Βαλαωρίτου στην Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απαγόρευση λειτουργίας καμπάνας ναού λόγω ηχορύπανσης

  Σε υπόθεση που εκπροσωπώ τον θιγόμενο πολίτη, μετά από 2 προσωρινές διαταγές, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε και απόφαση ασφαλιστικών μ...