Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2012

Μια συζήτηση με την Αντιδήμαρχο Αθηνών κ. Νέλλη Παπαχελά

Μια συζήτηση με την Νέλλη Παπαχελά, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Ζει στην πλατεία Βικτωρίας και γνωρίζει τα προβλήματα της Αθήνας. Μας ενημερώνει για την απόφαση του Δ.Αθηναίων να απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τους επιχειρηματίες που καταστράφηκαν οι επιχειρήσεις τους και συζητά για την πρόθεση που είχε να συμμετέχει στη διαδήλωση της Κυριακής εναντίον της ψήφισης του νέου μνημονίου. Της επισημάναμε τον παραλογισμό που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα με την παράταση μουσικής και το πρόβλημα που προκύπτει από την επέμβαση της αστυνομίας, όταν ήδη εκκρεμούν αιτήσεις για ανανέωση της απόφασης παράτασης.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μας ενημερώνει για το θεσμικό πλαίσιο και τις αρμοδιότητες αυτής της νέας επιτροπής που συγκροτείται βάσει του Καλλικράτη και τοποθετείται στο θέμα της αποτελεσματικής εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και της νέας αρχιτεκτονικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, ένα χρόνο μετά.

Συζητήσαμε επίσης για το θέμα της μήνυσης του Δήμου Αθηναίων στην απόπειρα για κατάληψη του πνευματικού κέντρου και για το γενικότερο ζήτημα με τους αστέγους της πόλης. Ως υπεύθυνη για την εποπτεία των υπηρεσιών που αφορούν τα σχολεία του Δήμου, μας αναφέρει τις εξελίξεις που υπάρχουν για την ένταξη των παιδιών Ρομά σε αυτά, και καταθέτει την γνώμη της για τα πολυπολυτισμικά σχολεία.

Στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχολιάζει τους συσχετισμούς στην πολυκομματική παράταξη που διοικεί τον Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις, ιδίως μετά την άνοδο των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις. Πιστή στην εντολή που της δόθηκε από τους δημότες, έχει επιλέξει να παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...