Κυριακή, Αυγούστου 30, 2015

10 χρόνια e-lawyer

Σαν σήμερα το 2005 ξεκίνησα να γράφω σε αυτό το ιστολόγιο. Σκοπός μου ήταν να κρατώ κάπου τις σημειώσεις μου σε νομικά θέματα, ώστε να μπορώ να τις βρίσκω εύκολα και παράλληλα να έχω και τις απόψεις τρίτων (τα σχόλια) πάνω σε αυτές. 

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, πολλές φορές υποστήριξα τις "μειοψηφούσες" θέσεις, τις όχι τόσο δημοφιλείς προσεγγίσεις και σίγουρα όχι τις πλειοψηφικές, σε μια σειρά από θέματα. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, η νομική δεν είναι μια στατική επιστήμη, αλλά ένας τρόπος σκέψης σε διαρκή εξέλιξη, που μπορεί να μας εκπλήσσει όσο λίγα πράγματα στην εποχή μας. Είμαι υπέρ αυτών των νομικών, που πάνε την σκέψη μας λίγο πιο πέρα. Που μας εφοδιάζουν με νέα εργαλεία. Η γνώση έχει πατρότητα - μητρότητα, δεν μπορεί όμως να έχει ιδιοκτησία. Γι' αυτό πρέπει να διαχέεται. Στην διάχυση δεν είμαστε καλοί και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό!

Ευχαριστώ όλες κι όλους που ήρθατε να συζητήσουμε για νομικά θέματα, νομίζω ότι όλοι γινόμαστε σοφότεροι μέσα από αυτό. 

5 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ-"ΘΕΜΙΣΤΟΠΟΛΟΣ" είπε...

Συγχαρητήρια και για την συνεπή παρουσία και για την έγκυρη επιστημονικά άρτια και έντιμη παρουσίαση των θεμάτων. Καλό κουράγιο και καλή δύναμη
ΑΝΤΩΝΗΣ Π. ΑΡΓΥΡΟΣ

NIKOSLEFKAS είπε...

Να είσαι πάντα καλά. Καλή συνέχεια σε αυτό το έργο -το κοινωνικό μπορώ να πω- που ξεκίνησες πριν δέκα χρόνια. Υγεία και τύχη εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Καλή συνέχεια. Διόρθωσε το «πιστεύετΑΙ». :)

e-Lawyer είπε...

Τα σωστά δεν είναι για διόρθωση. Είναι παθητική φωνή :-)

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά! Εύχομαι να συνεχίσεις με την ίδια επιστημονική διαύγεια και όρεξη ακόμα 10+10+10+10...

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...