Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2008

Καταδίκη Ελλάδας επειδή δικαίωσε άτομο που εφημερίδα αποκάλεσε "εθνικοπαράφρονα"

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δικαιώθηκε η εφημερίδα Αυγή, η οποία είχε χρησιμοποιήσει αυτόν τον βαρύ χαρακτηρισμό για άτομο που μετείχε στη "λαοσύναξη" της Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των ταυτοτήτων. 

Η Ελλάδα καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση 60.000 ευρώ στην Αυγή, επειδή θεωρήθηκε ότι ο χαρακτηρισμός ήταν αξιολογική κρίση βασιζόμενη σε πραγματικά περιστατικά (είχε αυτοαποκαλέσει τον εαυτό του εθνικιστή σε βιβλίο του, κατά την απόφαση) και επειδή ήταν γνωστός στη Θεσσαλονίκη δεν θα έπρεπε να τον αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Δικαστήρια ως μεμονωμένο άτομο, ενώ το ποσό των 58.000 ευρώ που επιδίκασαν ως αποζημίωση θεωρήθηκε υπερβολικό.

3 σχόλια:

περιούσιος είπε...

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι ελάχιστα ενδιαφέρθηκε ο κ. Βελλόπουλος να αποκαταστήσει τη, δήθεν, τρωθείσα εκ του χαρακτηρισμού της "ΑΥΓΗΣ" προς το πρόσωπό του υπόληψή του. Περισσότερο πιστεύω ότι τον ενδιέφερε να εξοντώσει οικονομικά την εν λόγω εφημερίδα, ώστε να μην ασκήσει ξανά κριτική σε βάρος του. Είναι η γνωστή ιστορία, που ξεκίνησε με τις αγωγές του "ΔΙΚΤΥΟΥ 21" προ ετών.

e-Lawyer είπε...

Θα το εκτιμούσα να μη χρησιμοποιούμε ονόματα, γιατι δεν εξυπηρετούν στην εκτίμηση της υπόθεσης. Και σιγά μην εξοντωνόταν η Αυγή με 58000 ευρώ.

περιούσιος είπε...

Συγγνώμη για τη χρήση των ονομάτων, φίλτατε! Όσον αφορά το ποσό των 58.000 ευρώ, μην λησμονείτε ότι η εν λόγω εφημερίδα δεν έχει δα και το μεγάλο τιράζ, οπότε το ποσό αυτό φαντάζει σημαντικό πολλώ δε μάλλον θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό της. Συνεπώς, δεν αποκλείω, κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτός να ήταν και ο απώτερος σκοπός του ενάγοντα, ώστε η εν λόγω εφημερίδα να μην ξανατολμήσει να τον κατακρίνει. Και πάλι συγγνώμη για τη χρήση των ονομάτων!

Προβολή ταινίας για τις ομοφοβικές διακρίσεις στην σχολική διαδικασία

  Δεν υπάρχει κανένας κανόνας, νομικός ή δεοντολογικός που να απαγορεύει να δει ένα παιδί την σκηνή ενός φιλιού σε ένα κινηματογραφικό έργο....