Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2008

Διεθνές συνέδριο πνευματικής ιδιοκτησίας στην Αθήνα

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και το US Patent Office(USPTO) διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα «Copyright Policies and the Role of Stakeholders».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου 2008 από τις 9.00 πμ έως τις 4.00 μμ, στο ξενοδοχείο Hilton.
Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν σύγχρονα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας που έχουν ανακύψει στην Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα θέματα θα παρουσιαστούν από εκπροσώπους του USPTO, του ΟΠΙ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσώπους ελληνικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, καθώς και διεθνών οργανισμών όπως το WIPO, το WCO, την IFFRO, την IFPI, την ΜΡΑΑ και τη BSA.
Οι έξι ενότητες του συνεδρίου θα αναφερθούν στα παρακάτω ζητήματα: International and European copyright policies, The different stakeholders aspects, Central Collective Management of rights and levy reform, Enforcement Issues - Civil, Criminal and Border Measures, Enforcement on the Internet, Soft law and educational programs.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται αναρτημένο εδώ

Πλήρης αποσιώπηση και πάλι της τρίτης γενιάς πνευματικής ιδιοκτησίας, του κινήματος του ελεύθερου λογισμικού και των αδειών μερικής επιφύλαξης δικαιωμάτων. Ενδεχομένως τα θέματα αυτά να τεθούν (πάλι) από το κοινό.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΙ δεν έχει απαντήσει ακόμη στις προτάσεις για ευρύτερη διαβούλευση, ενώ έχει εκπνεύσει και η νέα παράταση για υποβολή απόψεων στο θέμα της επιβολής του νόμου στο διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα τους αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άρειος Πάγος: η ευθύνη για τα σχόλια των χρηστών δεν ανήκει στον διαχειριστή της ιστοσελίδας

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια παρουσιάζω σήμερα την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος ανέτρεψε την αντίθετη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, κατά τ...

Βασίλης Σωτηρόπουλος

Η φωτογραφία μου
O ρόλος του νομικού στο σύγχρονο κόσμο είναι να ελέγχει κάθε μορφή εξουσίας, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση για σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες