Κυριακή, Μαρτίου 29, 2009

1.000 ευρώ αποζημίωση για "πόρτα" σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την απόφαση 23238/2006 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στην Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε να πληρώσει 1.000 ευρώ αποζημίωση και μέρος των δικαστικών εξόδων του, σε κάποιον που ήθελε να μπει στο μπαρ, μαζί με έναν φίλο του, αλλά δεν του το επέτρεψε ο πορτιέρης. Το γεγονός ότι αυτό έγινε χωρίς εύλογη αιτία (δεν γινόταν κάποια ιδιωτική εκδήλωση στο μπαρ) και ενώ σε άλλους επιτράπηκε να εισέλθουν θεωρήθηκε από το Δικαστήριο παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, κρίνοντας την συγκεκριμένη συμπεριφορά του πορτιέρη ως "μειωτική". 

2 σχόλια:

Dealsend είπε...

Επιτέλους! Να τελειώσει αυτή η αηδία που ξεκίνησε τα 90'ς, εδώ δεν είναι Μανχάταν!

Κι όπως ξέρουμε στην Ελλαδίτσα, τις χρυσές δεκαετίες της κοσμικής Αθήνας (60-70), οι πορτιέρηδες ήταν για να ανοίγουν την πόρτα! Την πόρτα ανοίγανε και τους πετάγανε και κανα τάληρο πουρ μπουάρ και κάνανε τούμπες!

Μετά όμως ήρθε η μόδα του ΚΛΙΚ, και του ΜΑΧ κλπ, και οι πορτιέρηδες έγιναν face control!

Face Control στα μούτρα σας ρε! Πλήρωνε τώρα...

Kostas S.H. είπε...

Όταν οι προμηθευτές χάλυβα είπαν στο Θόδωρο Τενέζο "δεν πουλάμε" δεν ήταν άνιση μεταχείριση? Αλλά τα καρτέλ κανείς δε τολμάει να τα πάει στο δικαστήριο.
Bλ. περιγραφή της υπόθεσης εδώ:
http://www.tvxs.gr/v6470

Άρειος Πάγος: η ευθύνη για τα σχόλια των χρηστών δεν ανήκει στον διαχειριστή της ιστοσελίδας

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια παρουσιάζω σήμερα την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος ανέτρεψε την αντίθετη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, κατά τ...

Βασίλης Σωτηρόπουλος

Η φωτογραφία μου
O ρόλος του νομικού στο σύγχρονο κόσμο είναι να ελέγχει κάθε μορφή εξουσίας, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση για σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες