Κυριακή, Μαρτίου 29, 2009

1.000 ευρώ αποζημίωση για "πόρτα" σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την απόφαση 23238/2006 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στην Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε να πληρώσει 1.000 ευρώ αποζημίωση και μέρος των δικαστικών εξόδων του, σε κάποιον που ήθελε να μπει στο μπαρ, μαζί με έναν φίλο του, αλλά δεν του το επέτρεψε ο πορτιέρης. Το γεγονός ότι αυτό έγινε χωρίς εύλογη αιτία (δεν γινόταν κάποια ιδιωτική εκδήλωση στο μπαρ) και ενώ σε άλλους επιτράπηκε να εισέλθουν θεωρήθηκε από το Δικαστήριο παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, κρίνοντας την συγκεκριμένη συμπεριφορά του πορτιέρη ως "μειωτική". 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Να τελειώσει αυτή η αηδία που ξεκίνησε τα 90'ς, εδώ δεν είναι Μανχάταν!

Κι όπως ξέρουμε στην Ελλαδίτσα, τις χρυσές δεκαετίες της κοσμικής Αθήνας (60-70), οι πορτιέρηδες ήταν για να ανοίγουν την πόρτα! Την πόρτα ανοίγανε και τους πετάγανε και κανα τάληρο πουρ μπουάρ και κάνανε τούμπες!

Μετά όμως ήρθε η μόδα του ΚΛΙΚ, και του ΜΑΧ κλπ, και οι πορτιέρηδες έγιναν face control!

Face Control στα μούτρα σας ρε! Πλήρωνε τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι προμηθευτές χάλυβα είπαν στο Θόδωρο Τενέζο "δεν πουλάμε" δεν ήταν άνιση μεταχείριση? Αλλά τα καρτέλ κανείς δε τολμάει να τα πάει στο δικαστήριο.
Bλ. περιγραφή της υπόθεσης εδώ:
http://www.tvxs.gr/v6470

"Σύστημα αρχειοθέτησης" στο δικηγορικό γραφείο

Με τον ΓΚΠΔ θα ξεκινήσει μια οριζόντια, υπαρξιακής φύσης νομίζω, συζήτηση σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. για τον ρόλο του δικηγόρου στην διαχεί...