Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2008

Ευρωπαϊκή Σφραγίδα Ιδιωτικότητας


Η ευρωπαϊκή πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών για το σεβασμό της ιδιωτικότητας είναι γεγονός. Ο κ. P.Hustinx, Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων, απένειμε την πρώτη σχετική πιστοποίηση στην υπηρεσία http://www.ixquick.com.

Πληροφορίες για το πως μπορείτε να πιστοποιηθείτε λαμβάνοντας  την Ευρωπαϊκή Σφραγίδα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, εδώ.

Περνάμε λοιπόν σε μια εποχή κατά την οποία η ιδιωτικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που καθιστά ανταγωνιστικό το προϊόν ή την υπηρεσία και ο καταναλωτής μπορεί να εντοπίσει με εύληπτο τρόπο ποιος σέβεται τα προσωπικά δεδομένα και ποιος όχι. 

Ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο προστίθεται στα κριτήρια πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών: το ποιος προστατεύει με αποτελεσματικότερο τρόπο τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταδίκη χώρας για ηχορύπανση από καταστήματα

Για παραβίαση του ατομικού δικαιώματος σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας καταδικάστηκε χθες η Ισπανία από το Ευρωπαϊκό Δικαστή...

Βασίλης Σωτηρόπουλος

Η φωτογραφία μου
O ρόλος του νομικού στο σύγχρονο κόσμο είναι να ελέγχει κάθε μορφή εξουσίας, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση για σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες