Κυριακή, Ιουλίου 27, 2008

Επίλυση διαφορών με ασφαλιστικές εταιρίες


Σε συνάντηση που είχαν ο Συνήγορος του Καταναλωτή με την Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή και την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης διερευνήθηκε το θεσμικό πλαίσιο για την εξώδικη επίλυση διαφορών ανάμεσα σε πολίτες και ασφαλιστικές εταιρίες. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έχει θεσμοθετηθεί ένας Διαμεσολαβητής ασφαλιστικών υπηρεσιών, όπου ο πολίτης θα μπορούσε να καταθέτει τα σχετικά παράπονα, αποβλέποντας εκεί στην εξώδικη επίλυση των διαφορών του, αποφασίστηκε ότι το ρόλο αυτό μπορεί να παίξει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.
Σύμφωνα με το Πρακτικό Συνάντησης, προκειμένου η προσφυγή του πολίτη να είναι αποτελεσματικότερη, ενόψει ότι οΣυνήγορος δεν διαθέτει κυρωτική αρμοδιότητα, αποφασίστηκε η δυνατότητά του να αποστέλει σχετικά στοιχεία για τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, προκειμένου αυτές να ασκούν τις σχετικές αρμοδιότητες.
Από αυτό το Πρακτικό προέκυψε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες είχαν διερευνήσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αυτορρυθμιστικού θεσμού (Διαμεσολαβητή), χρηματοδοτούμενου από της ίδιες όπως ο Τραπεζικός Μεσολαβητής που έχουν οι τράπεζες, αλλά το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε για οικονομικούς λόγους. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς είναι που εξασφαλίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Μετά την εξαφάνιση των αντισεισμικών δεινόσαυρων του διαβόλου, τα χαμένα κέρδη του Εγκέλαδου, με γλαρόνια στον αέρα και δελφίνια στα νερά, σε όλο το ελληνικό τόξο, στο όριο επαφής και σύγκλισης των λιθοσφαιρικών αστεϊσμών, όταν καταδύονται οι πλάκες, τι ασφαλίζουν. Τις πεποιθήσεις περί κέρδους. Α, εγώ θα κερδίσω μέσα στην ύπαρξη τόσα αντικείμενα, θα έχω μια καλή οικονομική ζωή, εγώ θα είμαι. Δεν υπήρχε σκύλος όταν υπήρχαν οι δεινόσαυροι. Ο σκύλος αργότερα εμφανίστηκε. Η εξέλιξη. Το αιμάτινο πείραμα των άστρων. Άστρα, δεινόσαυροι και σκύλοι δεν έχουν πεποιθήσεις, ας τις πούμε, κερδοσκοπικές και εξασφαλισμένες. Ο Δαρβίνος τραπεζίτης και διευθυντής των νήσων του Εγκέλαδου. Και πάει μέσα στον κενό χώρο ο πλανήτης μας ο datsun και πηγαίνουν οι άνθρωποι πάνω του σ' αυτή τη λαϊκή αγορά της εξέλιξης για να αγοράσουν οδαλίσκη, Σοράγια, τυφλές μπανανιές, για να εγκαταλείψουν πλωτές συνδεσμολογίες, γραφειοκρατικά ναυάγια για οικονομικούς λόγους. Υπάρχω, λέει ο δεινόσαυρος των άστρων, κι ύστερα δεν υπάρχει.

Σωρηδόν ακύρωση Δημοτικών Συμβουλίων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Τις τελευταίες εβδομάδες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει εντατικοποιήσει τον αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας ακυρώνοντας σωρηδόν αποφά...