Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2009

Eφαρμόζεται ο νόμος περί τύπου στο Διαδίκτυο;






Και ακόμα περιμένω την δημοσίευση του πλήρους άρθρου που έχω στείλει γι' αυτό το θέμα στο ΔιΜΕΕ.
Άντε, να δούμε πόσες δίκες μετά θα απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγνώμη αλλά στον νόμο περί τύπου υπεύθυνος για χρηματική αποζημίωση είναι ο συντάκτης-δυσφημιστής και μόνο όταν είναι ανυπόγραφο έχει ευθύνη ο νομικάυπεύθνοςτης εφημερίδος...
Ο ανώνυμος μπλόγκερ είναι υπεύθυνος για συκοφαντική δυσφήμηση? (γίνεται τότε άρση του απορρήτου ?)
Ο ανώνυμος η ψευδώνυμος σχολιαστής σε μπλόγκερ σε περίπτωση δυσφήμησης έχει νομική υπευθυνότητα? ( γίνεται τότε άρση του απορρήτου ? )

e-Lawyer είπε...

O νόμος περί τύπου προβλέπει ότι συντάκτης είναι υπεύθυνος με βάση την υποκειμενική του ευθύνη (δόλος/αμέλεια) και ο ιδιοκτήτης του μέσου είναι συνυπεύθυνος για την υποκειμενική ευθύνη του συντάκτη, αντικειμενικά (δηλ. χωρίς προσωπικό του δόλο ή αμέλεια), ανεξάρτητα από το εάν το δημοσίευμα είναι ανώνυμο ή επώνυμο. Εάν είναι ανώνυμος ο συντάκτης, τότε υπάρχει ευθύνη του εκδότη ή του διευθυντή του μέσου.

Άρση του απορρήτου δεν προβλέπεται για συκοφαντική δυσφήμηση. Εάν όμως έχουμε ανώνυμο blogger, τότε ο θιγόμενος μπορεί να απευθυνθεί στον φορέα που παρέχει στον blogger φιλοξενία και εάν ο φορέας δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, τότε υπεισέρχεται στην ευθύνη του blogger.

Κώστας Σημίτης και κράτος δικαίου

Κατά την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Σημίτη (1996 – 2004), η Ελλάδα απέκτησε ορισμένους θεσμικούς πυλώνες που θα έπρεπε να ...