Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2008

"Ένοχος" επειδή ομολόγησε; Όχι υποχρεωτικά.

Άρθρο 34 Ποινικού Κώδικα: "Η πράξη δεν καταλογίζεται στο δράστη αν, όταν τη διέπραξε, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών ή διατάραξης της συνείδησης, δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό."


Κοκαϊνη + μπύρα = ?



9 σχόλια:

Panos K. είπε...

κοκαϊνη + μπύρα = κοκαϊνη

Ανώνυμος είπε...

Πως θα αποδειχθεί η κοκαίνη + μπύρα?

Εκτός κι αν πιστεύουμε ό,τι μας λέει ο κατηγορούμενος....

e-Lawyer είπε...

Όχι δα, αυτά τα ξέραμε εδώ και 1,5 μήνα από τις εκθέσεις αυτοψίας που κυκλοφορούν σαν φέιγ βολάν, οπως άλλωστε επιβάλλει η μυστικότητα του κώδικα ποινικής δικονομίας.
Δεν θυμάστε τις αναφορές για αποτυπώματα σε κουτάκια μπύρας και ίχνη κοκαϊνης; Την σύλληψη του αείμνηστου για κατοχή ναρκωτικών;

πετρος είπε...

sta egira deltia eidiseon akousa oti sto katigoritirio anaferetai pos o drastis itan se psixiki iremia

e-Lawyer είπε...

Δεν φταίνε τα δελτία, σε αυτή την περίπτωση.

xasodikis είπε...

Πάντως κοκαΐνη και μπύρα, αν τα πήρε από μόνος του ο φερόμενος ως δράστης και δεν του τα χορήγησε κάποιος με το ζόρι, => 193 ΠΚ περί υπαίτιας μέθης.

e-Lawyer είπε...

Λες να είχε μαζί του σακούλι με μπύρες και κόκα όταν τον ψώνισαν από την πλατεία Βικτωρίας;


'Η ότι θα την γλίτωνε ποτέ με τα 2 χρόνια φυλάκισης της υπαίτιας μέθης τη στιγμή που υπάρχει ένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο για φόνο κλπ;

Πάντως δεν χρειάζεται να σου τα χορηγήσουν "με το ζόρι", αφού το μόνο που λέει το 197 είναι η "πρόθεση ή αμέλεια", πράγμα πολύ πολύ ανοικτό. Φτάνει στα όρια της υπερχειλούς υποκειμενικής.

Unknown είπε...

και τα μετα πως να δικαιολογηθούν?
ερευνα στο χωρο του σπιτιου,εφαιρεση αντικειμένων,επενεργεια επι της κλειδαριας για να διαφύγει απο το χώρο....ολα αυτα δεν μας δείχνουν μια "ηρεμία"? βεβαια είναι μετα την πράξη όμως συνδεόμενα άμεσα χρονικά επομένως δεν βλέπω να μπορεί να σταθει κατι τέτοιο( άλλο αν μετα λυποθυμούσε ή αποκαμωμένος απο τις ουσίες βρισκόταν στο χώρο να περιπλανάται ή να κάθεται)αλλα μαλλον θελει πολλά σκαλια για να ανέβει είτε στον βρασμό -που μαλλον επιδιωκει- ή πολλα περισσότερα για μειωμένο καταλογισμό ή ακαταλόγιστο.
Στατιστικά πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να βρω ούτε μια απόφαση δικαστηρίου ελληνικού όπου κάποιος ταλαίπωρος τοξικομανής να έχει απαλλαγεί απο κλοπές για να εξασφαλίσει τη δόση του με εφαρμογή 34 ή 36 Π.Κ.

e-Lawyer είπε...

Η στατιστική δεν ειναι νομική όμως κι εξάλλου ο νόμος είναι σαφής.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...