Τετάρτη, Μαΐου 06, 2009

Φιλελεύθερη Συμμαχία: Δικαίωμα στο γάμο χωρίς διακρίσεις

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που -χωρίς περιστροφές και παλλινωδίες- έχει υποστηρίξει στο ακέραιο τα gay rights, δηλαδή την καθολική εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διάκριση ταυτότητας φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. 

Αυτό επιβεβαιώνεται και με τη σημερινή ανακοίνωσή της, σχετικά με το θέμα του γάμου ομόφυλων προσώπων:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

6 Μαΐου 2009

Δικαίωμα στο γάμο χωρίς διακρίσειςό,τι δεν απαγορεύεται ρητώς, επιτρέπεται. 

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε  πολίτη στο γάμο, την ελεύθερη συμβίωση, την τεκνοθεσία, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πολίτες, οι οποίοι, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στον γάμο, υπέστησαν την δίωξη τόσο της εκτελεστικής εξουσίας (δια δηλώσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης), όσο και της Δικαιοσύνης.

Ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, οφείλει να καταργεί τις απαγορεύσεις στην ενάσκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και όχι να επινοεί νέους περιορισμούς, εκεί που δεν υπάρχουν. Θεμελιώδη αρχή του πολιτεύματός μας, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Συντάγματος αποτελεί ο κανόνας υπέρ της ελευθερίας: ό,τι δεν απαγορεύεται ρητώς, επιτρέπεται.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συγχαίρει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις AthensPride, Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), αλλά και τους συνεργαζόμενους με αυτές νομικούς, για την άμεση κινητοποίησή τους, τόσο ως προς την κατεύθυνση της υποβολής έφεσης κατά των αποφάσεων της Ρόδου, όσο και για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σχετικά με τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το δικαίωμα σύναψης συμφώνου συμβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2008, η Φιλελεύθερη Συμμαχία προσέφυγε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασυμβατότητα του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης με το κοινοτικό δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κώστας Σημίτης και κράτος δικαίου

Κατά την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Σημίτη (1996 – 2004), η Ελλάδα απέκτησε ορισμένους θεσμικούς πυλώνες που θα έπρεπε να ...