Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2011

Επικαιροποιημένη πρόταση για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης


Στις 25 Νοεμβρίου 2010 δώσαμε στη δημοσιότητα μια πρόταση για την οργάνωση του "Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης" στον Δήμο Αθηναίων (βλ. εδώ). Είχαμε λάβει υπόψη τα δεδομένα και την εμπειρία από τη λειτουργία του θεσμού σε άλλες πόλεις της Ευρώπης (βλ. εδώ), την μεθοδολογία του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά και τις δικές μας προσδοκίες, ως άνθρωποι που ζούμε και εργαζόμαστε στην Αθήνα, για την καλή λειτουργία του νέου θεσμού.

Η πρόταση συζητήθηκε και ακολούθησε διάλογος με διάφορες πλευρές, οι οποίες μας έδωσαν τις δικές τους ιδέες (βλ. εδώ κι εδώ) τις οποίες επεξεργαστήκαμε και προσθέσαμε στην πρότασή μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταλήξει στην 6η έκδοση της πρότασης, η οποία έχει εμπλουτιστεί με πολύτιμες και χρήσιμες παρατηρήσεις, με αποτέλεσμα να αποτελεί ίσως την πιο ολοκληρωμένη εργασία που έχει καταρτιστεί μέχρι στιγμής για τον νέο θεσμό. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό ότι δήμοι από όλη τη χώρα έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί μας, για να αντλήσουν πληροφορίες για τον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

Έτσι, σήμερα μπορείτε να διαβάσετε την επικαιροποιημένη πρόταση για τον Συμπαραστάτη των Αθηναίων, στο symparastatis.wordpress.com.

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η επιλογή του προσώπου πρέπει να γίνει εντός 2 μηνών από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής. Θα παρακολουθήσουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σε όλη τη χώρα σχετικά με τις επιλογές των συμπαραστατών του δημότη και της επιχείρησης και ήδη αναρούμε το σχετικό υλικό στο group στο facebook (εδώ)

Διαβάστε σχετικά:Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Σύστημα αρχειοθέτησης" στο δικηγορικό γραφείο

Με τον ΓΚΠΔ θα ξεκινήσει μια οριζόντια, υπαρξιακής φύσης νομίζω, συζήτηση σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. για τον ρόλο του δικηγόρου στην διαχεί...