Σάββατο, Απριλίου 18, 2009

Συνήγορος του Πολίτη: αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών στην ΕΕ


Σύμφωνα με Σύνοψη Διαμεσολάβησης που δημοσιοποιήθηκε από τον Κύκλο Σχέσεων Κράτους - Πολίτη του Συνηγόρου του Πολίτη, θα πρέπει να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία εκπαιδευτικών η εργασία τους σε δημόσια σχολία της κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εκπαιδευτικοί υπέβαλαν τις αναφορές τους στον Συνήγορο του Πολίτη από το 2004, ο οποίος παρενέβη με επιστολές και συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο μολονότι εξοπλίστηκε και με γνωμοδότηση  του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κωλυσιεργούσε. 

Τελικά το ζήτημα διευθετήθηκε εν μέρει με την ψήφιση του Ν.3687/2008. Όπως παρατηρεί όμως ο Συνήγορος, η αναγνώριση δεν είχε αναδρομικό χαρακτήρα ως προς τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας. Τελικά οι προσφεύγοντες εκπαιδευτικοί διορίστηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άρειος Πάγος: η ευθύνη για τα σχόλια των χρηστών δεν ανήκει στον διαχειριστή της ιστοσελίδας

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια παρουσιάζω σήμερα την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος ανέτρεψε την αντίθετη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, κατά τ...

Βασίλης Σωτηρόπουλος

Η φωτογραφία μου
O ρόλος του νομικού στο σύγχρονο κόσμο είναι να ελέγχει κάθε μορφή εξουσίας, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση για σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ετικέτες