Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

ΕΕΤΤ: Δημόσια διαβούλευση για τα domain names .gr

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ:

Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ, η οποία θα διαρκέσει από τις 18 Ιουνίου 2009 μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2009, με αντικείμενο την τροποποίηση του Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr .

Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η βελτίωση του τρόπου καταχώρησης ονομάτων χώρου και της λειτουργίας των καταχωρητών. Οι σημαντικότερες αλλαγές, στις οποίες σκοπεύει να προβεί η ΕΕΤΤ με τη τροποποίηση του Κανονισμού, είναι, μεταξύ άλλων,  οι ακόλουθες: 
 

  • Δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ζητήσουν από την ΕΕΤΤ κατόπιν διεξαγωγής ακροάσεως ή από τα δικαστήρια όχι μόνον τη διαγραφή αλλά την μεταβίβαση ονόματος χώρου.
  • Επιταχύνεται κα απλοποιείται η διαδικασία αλλαγής καταχωρητή.
  • Τροποποιούνται μερικώς οι λόγοι απόρριψης και διαγραφής ονομάτων χώρου. 
  • Θεσπίζεται αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των καταχωρητών προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών καταχώρησης ονομάτων χώρου προς τον καταναλωτή.

Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης θα είναι διαθέσιμο από:

- Τον δικτυακό τόπο της EETT, www.eett.gr 
- Τα γραφεία της EETT, Λεωφόρος Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι, (7ος όροφος),  [Tηλ]: 210 6151000, [Fax]: 210 6105049, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους γραπτώς, στην πιο πάνω διεύθυνση ή στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: domainnames@eett.gr   και μέχρι τις 16 Ιουλίου 2009, ώρα 13:00.


Για περισσότερες πληροφορίες: κα Δ. Νικολακοπούλου, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, τηλ. 6151 011 e-mail:dnikolaκopoulou@eett.gr     
 

Η απόφαση της ΕΕΤΤ για δημόσια διαβούλευση σε σχέση με τα Ονόματα Χώρου στο Διαδίκτυο επιβεβαιώνει όσους έχουν επισημάνει ότι ο Κανονισμός domain names του 2005 έχει παλιώσει και πλέον δεν μπορεί να επιλύσει τις ανάγκες που υπάρχουν στην πράξη.

Η δημόσια διαβούλευση αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ και διενεργείται σύμφωνα με τον Κανονισμό Δημόσιας Διαβούλευσης. 


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αλλαγή, με μια πρώτη ματιά που έριξα. Συνεχίζουν τις "βολικές" ασάφειες και εισάγουν και νέες.

Σωρηδόν ακύρωση Δημοτικών Συμβουλίων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Τις τελευταίες εβδομάδες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει εντατικοποιήσει τον αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας ακυρώνοντας σωρηδόν αποφά...