Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2010

Νέος Ευρωπαίος Δικαστής ο κ. Σισιλιάνος


Από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη για τη θέση του Δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο κ. Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ένας εκ των τριών υποψηφίων που είχε προτείνει για τη θέση αυτή η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Συνέλευσης, κατά την εκλογή της 5.10.2010, τον κ. Σισιλιάνο ψήφισαν 115 βουλευτές, την κ. Τσίρλη 70 βουλευτές και τον κ. Στάγκο 24 βουλευτές (βλ. εδώ).

Ο κ. Σισιλιάνος, τον οποίο οι απόφοιτοι της Νομικής Αθήνας θυμόμαστε από τις παραδόσεις του στο Διεθνές Δίκαιο, είναι αναπληρωτής καθηγητή, αντιπρόεδρος μέχρι πρόσφατα της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και μέλος επιτροπών διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το βιογραφικό του σημείωμα βρίσκεται αναρτημένο εδώ.

Η θητεία του κ. Σισιλιάνου στο ΕΔΔΑ αρχίζει στις 18.5.2011 και έχει διάρκεια εννέα χρόνια. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα σοβαρή αποστολή που αναλαμβάνει

To Eυρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποτελείται από 47 δικαστές, ένας/μία από κάθε κράτος - μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το ευρωπαϊκό τ' όνομα τόχει, δεν πιστεύω νάχει και τη χάρη του, αστειεύομαι φυσικά.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...