Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2005

Το δικαίωμα στην αποτέφρωση

Επειδή μου στείλατε αρκετά μηνύματα για το θέμα του Συνήγορου του Πολίτη και την αποτέφρωση, απόψε σας έχω κάτι που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2000, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν. Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ένα γνωμοδοτικό όργανο του Κράτους που αποτελείται από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον τομέα αυτό, έχει εκδώσει -στις 7.12.2000- μια γνωμοδότηση που εισηγείται την θεσμοθέτηση ειδικού πλαισίου που να επιτρέπει την αποτέφρωση.

(πηγή: http://www.nchr.gr/category.php?category_id=51 )

Έχει ενδιαφέρον η ιστορική αναδρομή με τις πρωτοβουλίες Έβερτ και Ευθυμίου, αλλά και ο τρόπος που η καθολική εκκλησία αντιμετωπίζει το θέμα. Και ασφαλώς η ίδια η τυποποίηση του "δικαιώματος στην αποτέφρωση".

3 σχόλια:

Lili είπε...

και που γινεται η αποτεφρωση;

e-Lawyer είπε...

Σε άλλες χώρες.

Ανώνυμος είπε...

είμαι 30 χρονών και θέλω όταν θα πεθάνω να αποτεφρωθώ . Ελπίζω ότι αυτό θα αργήσει να γίνει και ότι μέχρι τότε θα έχει προχωρήσει το θέμα , αλλά αν γινόταν τώρα , πού και πώς θα μπορούσα να το κάνω?
Μπορώ να το επιλέξω αντί της ταφής?
Έχω δικαίωμα να κάνω Χριστιανική λειτουργία και μετά αποτέφρωση?
Και αν δεν έχει χώρο η Ελλάδα που να γίνεται κάτι τέτοιο , μπορεί να με πάρει η οικογένειά μου να με κάψει κάπου και να μην πάει φυλακή?

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...