Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

Μια συζήτηση με τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο

Mια εκπομπή με καλεσμένο τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου.

Αφορμή, η κυκλοφορία του βιβλίου του "Το Σύνταγμα και οι Εχθροί του στην Νεοελληνική Ιστορία - 1800-2010" (εκδόσεις Πόλις).

O κ. Αλιβιζάτος τοποθετείται ως προς το θέμα της συνταγματικότητας του "Μνημονίου", ενώ συζητήσαμε για πολλά ζητήματα συνταγματικού δικαίου και ιστορίας, όπως τα Συντάγματα του Αγώνα, τη σχέση του Καποδίστρια με αυτά, το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα και τις δυνατότητες εξεύρεσης πιο συναινετικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Μιλήσαμε επίσης για το φαινόμενο της μεταπήδησης των καθηγητών Νομικής στην πολιτική.

Ο καθηγητής τοποθετείται για το θέμα του διαφορετικού συνταγματικού χειρισμού των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από τα υπόλοιπα έντυπα μέσα, καθώς και για το εντελώς πρόσφατο προσχέδιο νόμου για την δωρεά οργάνων με "εικαζόμενη συγκατάθεση" και δυνατότητα opt-out δήλωσης αντίρρησης για τους μη επιθυμούντες.


Ακούστε την εκπομπή πιέζοντας εδώ.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που η Ελεύθερη Οικονομία παραμένει ανέλεγκτη από Συντάγματα, γεννιέται και διαμορφώνεται στην Αγορά, εξυπηρετώντας, βέβαια, καθολικά τις ανάγκες και τα υψηλά οράματα μας, όπως πρέπει.

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων: το βιβλίο

Ένα νέο πρόσωπο αναλαμβάνει καθήκοντα στις δημόσιες υπηρεσίες και σε ορισμένους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα από τον Μάιο του 2018: ο ...