Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009

090209 elawyer episode 0


Μπορείτε να ακούσετε το πρώτο podcast κατεβάζοντάς το από  εδώ 

[Δεν έχω μάθει ακόμα να κάνω upload και embed]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμ' όμως, και είν' εν όψει LSE, να μας απαγγείλεις τον Μυστικό Α. Σαμαρά. Όλα στην Τεχεράνη των νετκαφέδων τα κοπέλια και του πολιτισμού αδημονούν.

Ανώνυμος είπε...

Η τεχνοτροπία «διοικήσεως υπηρεσιών και πολιτικής υγείας» έχει αντικείμενα, τη διοίκηση επιχειρήσεων (ο ΕΟΦ δεν είναι επιχείρηση), την πολιτική Υγείας (διαχείριση του προσωπικού της επιχείρησης, δηλαδή του ιδιωτικού νοσοκομείου που χρηματοδοτεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ασύλου Birmingham). Γι’ αυτό το πρόγραμμα, ο αρχηγός του ΕΟΦ έδωσε ένα έτος από τη ζωούλα του, αφού εκπαιδευόταν στο εργοστάσιο που τον εδιαμόρφωσε Διοικητή. Οι αποστολές της μαθηματικής επιστήμης, της διοίκησης επιχειρήσεων που πωλούν Υγεία, δεν εφάπτονται με την αποστολή του ΕΟΦ. Εφάπτονται όμως με την πτυχιολαγνεία και την οικονομική καταξίωση στην κοινωνία. Εν τούτοις, η καταφάνερη urbi et orbi μη καταλλήλοτητα του συγκεκριμένου πτυχιούχου για την συγκεκριμένη θέση, δεν συνεπάγεται αποκλειστικώς τραγικές και μόνο τραγικές αποφάσεις για τα κτήνη και τους ανθρώπους που καταναλώνουν τα φάρμακα που θα εγκρίνει ή που θα αναλυθούν χημικώς στο εργαστήριο από τον μεταπτυχιακό άνθρωπο. Ενδέχεται να κατορθώσει να αποφασίσει για τους ανθρώπους καλά πράγματα, τελείως άλλα από εκείνα που οδηγούν τους οικονομικούς ανθρώπους στο πρώτο πτυχίο -άσχετο με ό,τι ακολουθεί, δηλαδή με τα μεταπτυχιακά που υπόσχονται ως καταξίωση στη ζωή τη μετάδοση του ιού διοικήσεως των ανθρώπων, τις φιλίες με πολιτικά κριτήρια, τους διορισμούς με αγαπητικά κριτήρια. Σωστές αποφάσεις για την αποστολή του ΕΟΦ μπορούν να παρθούν και από έναν αρχηγό που δεν θα 'χει πτυχίο.

Κώστας Σημίτης και κράτος δικαίου

Κατά την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Σημίτη (1996 – 2004), η Ελλάδα απέκτησε ορισμένους θεσμικούς πυλώνες που θα έπρεπε να ...