Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2009

Συμβούλιο της Ευρώπης: 28 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των προσωπικών δεδομένων


Εδώ και τρία χρόνια, η 28η Ιανουαρίου αποτελεί την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Η ημερομηνία αυτή επελέγη επειδή στις 28 Ιανουαρίου 1981 θεσπίστηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας Δεδομένων.

Έτσι, κάθε χρόνο, το Συμβούλιο της Ευρώπης καλεί τα κράτη μέλη του να διοργανώσουν εκδηλώσεις για να ενημερώνεται το κοινό σχετικά με τα δικαιώματά του και πως μπορεί να τα ασκεί ενώπιον των εθνικών Αρχών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Τα κράτη μέλη ενημερώνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης, ποιες εκδηλώσεις θα διοργανώσουν και οι σχετικές ενημερώσεις υπάρχουν σε αυτήν την ιστοσελίδα .

Aπ' ό,τι βλέπουμε, μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κοινοποιήσει τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει για τις 28 Ιανουαρίου 2009.  Είμαστε μία από τις 7 ευρωπαϊκές χώρες που μέχρι στιγμής έχουν αδιαφορήσει.

Το 2008, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Δεδομένων είχε διοργανωθεί στα γραφεία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μία συνέντευξη τύπου. Φέτος, η ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν έχει ακόμη υποδεχθεί το 2009. 

Για την αποτελεσματικότητα της Αρχής, διαβάστε την σχετική έκθεση των νομικών υπηρεσιών κοινωνίας της πληροφορίας Data & Protection:


και το σχετικό δελτίο τύπου.

Ποτέ δεν είναι αργά, βεβαίως. Έχουν ακριβώς μία εβδομάδα μέχρι τις 28.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...