Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

Υποδειγματικός σεβασμός της ιδιωτικότητας από το tvxs.gr


Η διάκριση ανάμεσα στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή δεν είναι πάντοτε ευχερής. Είναι ωστόσο, υπαρκτή: υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο δεν πρέπει να φτάνει η δημοσιογραφική καταγραφή και ο δημόσιος σχολιασμός από χρήστες διαδικτυακών μέσων.

Συγχαρητήρια στη ομάδα του tvxs.gr που απέδειξε εδώ ότι γνωρίζει τα όρια και είναι σε θέση να σεβαστεί τις βασικές αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, χωρίς κραυγές και οδυρμούς περί "λογοκρισίας".

Αντίθετα, στην ίδια υπόθεση, άλλα, "μεγάλα", παραδοσιακά μέσα εκφράζουν την περιφρόνησή τους για στοιχειώδεις παραδοχές που πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους.  

1 σχόλιο:

minos είπε...

Γι' αυτό τι έχεις να πεις;

Όποιοι και να είναι, ό,τι και να έκαναν, πρέπει να υφίστανται αυτή τη συμπεριφορά, αν δεν μιλήσει η δικαιοσύνη; Μεσαίωνα έχουμε; Αν έχουν κάνει λάθος για έναν άνθρωπο, ας πούμε χρησιμοποιούσε κι άλλος τον υπολογιστή του ή έκλεβε από το ασύρματο δίκτυό του και τον ωθήσουν στην αυτοκτονία λόγω διασυρμού;

http://www.zougla.gr/news.php?id=21649

Σωρηδόν ακύρωση Δημοτικών Συμβουλίων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Τις τελευταίες εβδομάδες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει εντατικοποιήσει τον αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας ακυρώνοντας σωρηδόν αποφά...