Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2006

Γερμανικό debate για την ανωνυμία στο Internet

Κατόπιν αποτροπής τρομοκρατικών επιθέσεων σε τραίνα, ανοίγει στη Γερμανία περίοδος περίσκεψης για τη ανωνυμία στο Ίντερνετ. O υπουργός δικαιοσύνης του κρατιδίου Schleswig-Holstein προειδοποίησε σχετικά μια εταιρία που παρέχει υπηρεσίες ανώνυμης πλοήγησης στο διαδίκτυο.
Μία μορφή προώθησης της προστασίας δεδομένων έχει μετατραπεί σε "μία πρόσκληση για εγκληματίες... διακινητές παιδικής πορονογραφίας ή τρομοκράτες." Ο υπουργός είπε ότι "κρατική χρηματοδότηση για ένα σχέδιο που επιτρέπει στους τρομοκράτες και εγκληματίες κάθε είδους να κρύβονται δεν μπορεί να δικαιολογηθεί".
Η τάση αντι-ανωνυμίας απασχόλησε μία συνάντηση της Φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ με τις μελλοντικές Προεδρείες της Γερμανίας, της Προτογαλίας, της Σλοβενίας και της Γαλίας με τον Επίτροπο Φρατίνι και το υπουργείο εσωτερικών του Η.Β. Οι συμμετέχοντες είπαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα αποκαταστήσουν το διαδίκτυο από ένα περιβάλλον φιλόξενο σε τρομοκράτες και αυτούς που προσπαθούν να φανατίσουν τους νέους, να διαδώσουν μηνύματα μίσους και σχέδια μαζικής καταστροφής". Πολιτικοί στην Γερμανία παίρνουν μέρος σε ένα debate για μια προτεινόμενη αντιτρομοκρατική βάση δεδομένων, πιθανή επέκταση των μέτρων βιντεοεπιτήρησης και στενότερης παρακολούθησης στο Internet. "Πρέπει να ενισχύσουμε τον έλεγχο του Internet", είπε ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας Wolfgang Schauble στην εφημερίδα Die Zeit.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μου εξηγήσεις, αγαπητέ μου, τι σημαίνει ανωνυμία στο διαδύκτιο?

Ο ανώνυμος

e-Lawyer είπε...

Καλώς τον Μήτσο.

ΕΔΔΑ για ομοφοβικά Αμβρόσιου

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε σήμερα την προσφυγή του π. Μητροπολίτη Αμβρόσιου - Αθανάσιου Λενή εναντίον τ...