Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

To blog του Ε.Βενιζέλου ακολουθεί την πρόταση e-lawyer

Ο κ. Ε.Βενιζέλος ανακοίνωσε από το ιστολόγιό του την επιθυμία του να συναντηθεί με ανθρώπους από το χώρο της ελληνικής μπλογκόσφαιρας και ζήτησε γι' αυτό από τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν ανοικτά τη συμμετοχή τους με ανάρτηση τίτλου μπλογκ και ηλεκτρονικής διεύθυνση στα comments του evenizelos.blogspot.com


Ενώ ήδη είχαν δημοσιοποιηθεί αρκετές, όπως ήταν αναμενόμενο, δημόσιες δηλώσεις ενδιαφέροντος, δεν έλειψαν και μερικά μηνύματα "καχυποψίας" για τη διαδικασία, τη σκοπιμότητα και την τύχη των δημόσια παρασχεθέντων στοιχείων.

Στο πεδίο των comments έγινε μία παρέμβαση εκ μέρους του e-lawyer με το εξής περιεχόμενο:


Κύριε Καθηγητά,
θετική η πρωτοβουλία, προβληματική η υλοποίηση σεεπίπεδο προσκλήσεων:δεν υπάρχει κανένας λόγος η εκδήλωση ενδιαφέροντος να γίνεται μέσα στα comments.Τα προβληματικά σημεία της υλοποίησης:

(α) Γιατί να πρέπει να μάθουν και οι υπόλοιποι που με γνωρίζουν ως μπλόγκερ ότι ενδιαφέρομαι να σας συναντήσω; Εγώ μπορεί ναμην το επιθυμώ. Σας υπενθυμίζω την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το μητρώο "φίλων" του ΠΑΣΟΚ, κατά την προηγούμενη διαδικασία εκλογής προέδρου. Οι "φίλοι" δεν είναι "μέλή" για να εμπίπτουν στην εξαίρεση του άρθρου 7Α του Ν.2472/1997. Εκτός αυτού, τα δεδομένα που μπορεί να αποκαλύπτουν πολιτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις είναι "ευαίσθητα δεδομένα".

(β) Γιατί στα σχόλια δημοσιοποιούνται και αυτά που οι σχολιαστές έχουν δηλώσει να μην αναρτώνται; Δεν έχουν το δικαίωμα του πληροφοριακού τους αυτοπροσδιορισμού;

(γ) Υπάρχει ο κίνδυνος του spamm από τη δημόσια ανάρτηση των mail μας εδώ και την έχουν εντοπίσει οι σχολιαστές.

(δ) Αναφέρθηκε υποψία ότι τα στοιχεία θα αποτελέσουν βάση δεδομένων για αποστολή υλικού και στο mail. Είμαστε καλόπιστοιπως δεν θα παραβιάσετε την αρχή του δεσμευτικά καθορισμένου σκοπού της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά σας καλούμε να το διευκρινίσετε και ρητά, ώστε να ξέρουμε πως θα διαθέσουμε τις πληροφορίες που μας αφορούν.


Πρόταση: κλείστε τα σχόλια και ανοίξτε ένα ειδικό e-mail account για να συλλέξετε τις αιτήσεις ενδιαφέροντος - δηλώστε παράλληλα πως υλικό θα αποστέλλεται στο μέλλον μόνο σε όποιον ρητά το ζητήσει. Αποδείξτεότι έχετε πράγματι ευαισθησία και στοιχειώδη αντίληψη της λειτουργίας και τωνιδιαιτεροτήτων του κυβερνοχώρου
.


Η αντίδραση ήταν άμεση: περίπου σε 20 λεπτά εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-lawyer από την προσωπική διεύθυνση του κ. Βενιζέλου, στο οποίο συνεργάτης του μας ενημέρωσε ότι συμφωνεί με τις συστάσεις μας και ότι ύστερα από ενημέρωση του κ. Βενιζέλου θα προβεί στις τροποποιήσεις. Πράγματι, στη συνέχεια έγινε τροποποίηση της διαδικασίας συλλογής αιτήσεων ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη συζήτηση με τον κ. Βενιζέλο.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:



Επειδή αρκετοί από εσάς επισημάνατε ότι ο τρόπος δήλωσηςσυμμετοχής στη συνάντηση είναι προβληματικός (προστασία προσωπικών δεδομένων,spam, κτλ), από εδώ και στο εξής θα ακολουθείται η εξής διαδικασία, την οποία προτείνει και ο e-lawyer σε σχετικό μήνυμά του:


· Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται με αποστολή μηνύματος στο e-mail
evenizelos2@gmail.com

· Στον χώρο Subject του μηνύματος πρέπει να αναγράφεται η φράση «Για τη συνάντηση με τους μπλόγκερς»· Στο μήνυμά σας πρέπει να αναφέρετε απλά και μόνο το όνομα του μπλογκ σας

· Όταν καθοριστεί ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης, όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν με σχετικό απαντητικό e-mail

Διαβεβαιώνουμε τους συμμετέχοντες ότι:
· το email τους δεν θα χρησιμοποιηθεί για αποστολή οποιουδήποτε υλικού και δεν θα αποτελέσει υλικό καμμίας βάσης δεδομένων.

· θα τηρηθεί απολύτως η αρχή της ανωνυμίας καθώς οι συμμετέχοντες δεν θα δηλώνουν το όνομά τους κατά την είσοδο, αλλά απλά έναν αριθμό που θα τους αποσταλεί.

Ως εκ τούτου όλες οι συμμετοχές που έχουν καταγραφεί ως τώρα στο μπλογκ ισχύουν κανονικά, αλλά θα σβηστούν από τον χώρο των μηνυμάτωνκαι θα περάσουν στη λίστα συμμετοχών που καταρτίζεται. Ζητούμε συγγνώμη για την αλλαγή αυτή και σας ευχαριστούμε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν διαθέτουν μπλογκ και θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να το δηλώσουν. Εάν στον χώρο που θα επιλεγεί υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα ειδοποιηθοεί ικανός αριθμός τους μέχρι και την συμπλήρωσηόλων των κενών θέσεων. Η σειρά που θα τηρηθεί για την επιλογή τους είναι αυτή της αυστηρής χρονικής προτεραιότητας της δήλωσης.


Ύστερα από αυτή την άμεση και πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή της πρότασής μας, είμαι υποχρεωμένος να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του κ. Βενιζέλου και τον ίδιο προσωπικά. Το "είναι προφανές ότι δηλώνω παρών", ένα χαριτωμένο σλόγκαν που συνοψίζει την προσωπικότητα του κ. Βενιζέλου, είναι προφανές ότι είναι κυριολεκτικό, τουλάχιστον στο Διαδίκτυο.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι και εμείς θα είμαστε παρόντες, μαζί με το φάκελο των σημαντικότερων ζητημάτων που έχουν θιγεί και μέσα από το e-lawyer (διαφάνεια, αυτορρύθμιση, ελευθερίες, θεσμικά), το οποίο σε κάθε περίπτωση διατηρεί την αντικειμενικότητα, την ανεξαρτησία του, κρατώντας ίσες αποστάσεις, πέρα και πάνω από πρόσωπα και κόμματα. Και θα παρακολουθήσουμε επίσης την μετέπειτα πορεία και την πρόθεση υλοποίησης όσων θεμάτων τεθούν.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο σύνδεσμος (url) στην πρώτη γραμμή του άρθρου χρειάζεται διόρθωση,
"Ο κ. Ε.Βενιζέλος ανακοίνωσε από το ιστολόγιό του την επιθυμία του να".

Όπως είναι τώρα οδηγεί στη σελίδα
http://www.blogger.com/www.evenizelos.blogspot.com
ενώ θα έπρεπε να οδηγεί στη σελίδα
http://evenizelos.blogspot.com

Unknown είπε...

Μπράβο και πάλι. Ετσι θα γνωρισθούμε και από κοντά! Οι νομικοί μπλόγκερς θα ΄ξεχωρίσουμε τάχα???

e-Lawyer είπε...

O Βενιζέλος αντιλαμβάνεται ότι όσα συζητηθούν θα αποτελέσουν μία κιβωτό ζητημάτων για τα οποία εμείς θα είμαστε θεματοφύλακες της παρακολούθησης υλοποίησης. Είναι βέβαια πολύ ευφυής για να δεσμευτεί για οτιδήποτε, αλλά η νομιμοποίηση που προσδίδει σε αυτή τη συζήτηση αναπτύσσει κατά τη γνώμη μου ένα δίαυλο στοιχειώδους εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Από την πρότασή σας, λείπει κάτι - το σημαντικότερο, κατά την άποψή μου.

Ο τρόπος που θα αποδεικνύεται ότι ο κάθε προσερχόμενος είναι, όντως, o blogger στον οποίο έστειλαν το ειδοποιητικό μέηλ.

Προτείνω, λοιπόν, να την συμπληρώσετε: Κάθε προσερχόμενος θα κουβαλάει ένα λάπτοπ και κατά την είσοδό του να ελέγχεται αν μπορεί να μπει στο blog που δήλωσε ότι του ανήκει.

Η διαδικασία log in θα ελέγχεται από μία επιτροπή εγκρίτων bloggers, με ονομετεπώνυμο, για την επιλογή των οποίων θα διεξαχθεί ψηφοφορία και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα το δηλώσουν με αποστολή μηνύματος στο e-mail: epitropi_elegxou_@gmail.com.

Στον χώρο Subject του μηνύματος πρέπει να αναγράφεται η φράση "Για την ψηφοφορία επιτροπής που θα ελέγχει την μπλογκοϊδιότητα ώστε να είναι έγκυρη η συνάντηση του κυρίου Βενιζέλου με τους μπλόγκερς".

Κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, κάθε προσερχόμενος θα κουβαλάει ένα λάπτοπ και κατά την είσοδό του να ελέγχεται αν μπορεί να μπει στο blog που δήλωσε ότι του ανήκει.

Η διαδικασία log in θα ελέγχεται από μία επιτροπή εγκρίτων bloggers, με ονομετεπώνυμο, για την επιλογή των οποίων θα διεξαχθεί ψηφοφορία και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα το δηλώσουν με αποστολή μηνύματος στο e-mail:
epitropi_elegxou_gia tin psifoforia gia tin epitropi elegxou@gmail.com.

Στον χώρο Subject του μηνύματος πρέπει να αναγράφεται η φράση "Για την ψηφοφορία επιτροπής που θα ελέγχει την ψηφοφορία επιτροπής για τον έλεγχο της μπλογκοϊδιότητας ώστε να είναι έγκυρη η συνάντηση του κυρίου Βενιζέλου με τους μπλόγκερς"... Και ούτω καθ' εξής. Μια διαδικασία, δηλαδή, που για λόγους οικονομίας, μπορούμε να της δώσουμε την κωδική ονομασία "..και ντίλι, ντίλι, ντίλι, ήρθε και ο ποντικός κι έφαγε το φιτίλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι


Διαφορετικά, θα έχω κάθε δικαίωμα να υποπτεύομαι ότι το ακροατήριο είναι "στημένο".

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Δεύτερη, και συντομότερη, επιλογή κωδικής ονομασίας διαδικασιών: "Η μέρα της μαρμότας"

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο.
Πολύ χρήσιμη η πρωτοβουλία σου.

JustAnotherGoneOff είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
JustAnotherGoneOff είπε...

Κ.σ-Μ.

Εγώ δηλαδή που δεν έχω λάπτοπ, να φέρω το tower;

Τι είναι αυτά που γράφεις με "στημένα ακροατήρια" κλπ; Υπάρχει λογική σε αυτά που λες;

Δηλαδή, αν στην επομένη της συνάντησης που θα γράψω ποστ -δήλωσα συμμετοχή- αναφέρω τις εντυπώσεις, θα πρέπει να "καταδώσω" και τους γνωστούς μου μπλόγκερς που παραβρέθηκαν προκειμένου να σας "διαψεύσουμε";

"Επιτροπή εγκρίτων μπλόγκερς"... Έλεος! Αν κάποιος φακελώνει, εσύ είσαι!

Σοβαρέψου.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Eυχαριστώ pascal που αναγνωρίζετε την χρησιμότητά μου. Mου αρέσει να δίνω αφορμές για βαθύτερες σκέψεις.

Eίστε πολύ ευγενής.


JustAnotherGoneOff, μπορούμε να προσθέσουμε άλλον ένα όρο στην πρόταση: Για όσους δεν διαθέτουν φορητό υπολογιστή, θα υπάρχουν παραβάν με σταθερούς Η/Υ.

Aλλά επειδή σας κόβω για σκεπτόμενο πολίτη, μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς θα πιστοποιεί ο κύριος Βενιζέλος την ιδιότητα του blogger;

Ξαναδείτε, σας παρακαλώ, το μπλογκ του: "Στη συζήτηση αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά bloggers", γράφει, και απαντήστε μου με την πρότασή σας για την διασφάλιση της "αποκλειστικής συμμετοχής".

Διότι κι εγώ δήλωσα συμμετοχή αλλά στην συνάντηση θα στείλω τη θεία μου που είτε φούρνο μικροκυμάτων βλέπει, είτε υπολογιστή, δεν καταλαβαίνει διαφορά.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Επίσης, JustAnotherGoneOff - και επιτρέψτε μου να σας αποκαλώ jago, για λόγους συντομίας, η επιτροπή θα παίζει τον ρόλο παρατηρίου. Δεν σημαίνει ότι θα συμμετέχει ψυχή τε και σώματι στην συζήτηση ώστε να φοβούνται τα μέλη της ότι θα χαρακτηρισθούν ως "βενιζελικοί".

Νομίζω ότι πολλοί bloggers που γράφουν επωνύμως θα δεχθούν αυτή την τιμητική θέση...

e-Lawyer είπε...

Ξεχνάτε ότι αν δεν είχα κάνει την παρέμβαση στον Βενιζέλο θα είχαμε ένα ωραιότατο δημόσια προσβάσιμο αρχείο όλων των μπλόγκερ που θέλουν να συναντηθούν με υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό και όπως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτό.

Από κει και πέρα, γελάω πάρα πολύ με τη σάτιρα και την απολαμβάνω, για να μην πω ότι την προκαλώ κι όλας, όταν σούρνομαι μέσα στον κατακαύσωνα στις 24 Αυγούστου και πάω στον Ζόρμπά να του ζητήσω το Πόρισμα.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Η διασφάλιση οτι μόνο πραγματικοί bloggers μπορούν να συμμετάσχουν μπορει να εξασφαλιστεί με τον εξής όρο.
Ο διαχειριστής του blog να το έχει δημιουργήσει τουλάχιστον πρίν τις εκλογές.

e-Lawyer είπε...

Δεν τέθηκε το θέμα των "πραγματικών" μπλόγκερς από κάποιον. Εξάλλου, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι "πραγματικοί" είναι μόνο οι προεκλογικοί, τίποτα δεν εμποδίζει τις αγοραπωλησίες. Θέλει κανείς να αγοράσει το δικό μου; (Εγώ μπορώ ούτως ή άλλως να εμφανιστώ με δανεισμένο, ας πούμε το μπλογκ της Loucretia).

Ανώνυμος είπε...

Ο αληθινός blogger πρέπει να μείνει ανώνυμος για να μπορεί με καθαρή συνείδηση χωρίς συνειδητές ή υποσυνείδητες δεσμεύσεις να γράφει και να εξωτερικεύει τις σκέψεις του ειδικά όταν αυτές αφορούν πολιτικά ή κοινωνικά θέματα. Οποιαδήποτε εμφάνιση του blogger στη δημοσιότητα του αφαιρεί ένα τμήμα του εαυτού του. Ο Βενιζέλος κατάλαβε ότι ένα μέρος της επικοινωνίας παίζεται στο ιντερνέτ και στα blogs και θέλει να ρίξει γέφυρες κι εκεί. Να δείτε που κάποιοι θα αρχίσουν να αυτολογοκρίνονται...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Εδώ είναι που διαφωνώ. θεωρώ οτι η επωνυμία είναι απαραίτητη για τα blogs. Μπορείς να γράψεις την γνώμη σου, και συγχρόνως να πείς: "Εδώ είμαι, δεν σας κρύβω τίποτα"

Ανώνυμος είπε...

Έχω στο blogging λίγες μέρες. Βδομάδα δεν έχω κλείσει. Εγώ γράφω μόνο τις ιδέες μου. Δεν προσδοκώ κανένα όφελος. Διαπίστωσα όμως ότι κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν τον εαυτό τους μέσα από το blogging και ότι αρκετά καλά blogs έκλεισαν όταν μαθεύτηκε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και του την έπεσαν. Για μένα η ανωνυμία είναι συνώνυμο της απόλυτης ελευθερίας.

PS. Εγώ ταγός πολιτικών δε θα γίνω κι ας ασχολούμε στην αρθρογραφία μου με την επικαιρότητα. Βρήκαμε τώρα οι bloggers έχουν κοινό να τους μαντρώσουμε κι αυτούς.

e-Lawyer είπε...

@exaktinos

Η ανωνυμία είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση. Άλλωστε υπάρχουν πολλά επίπεδα αυτολογοκρισίας ακόμα και σε μπλογκερς που γράφουν ανώνυμα: λ.χ. τα στρογγυλέματα για να αρέσεις, να είσαι πιο αποδεκτός και να μεγαλώσεις το αναγνωριστικό σου κοινό. Οπότε το δόγμα μπλογκ=ανωνυμία χάνει τον κανονιστικό του χαρακτήρα.

Προσωπικά είμαι υπέρ του διαλόγου, για λόγους αρχής. Είτε τον προκαλεί ένας ανώνυμος σχολιαστής σε ένα μπλογκ είτε ο Βενιζέλος. Κι αυτό δεν είναι μάντρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου είναι μάντρωμα. Όσο για την ανωνυμία ο καθένας ας κάνει ότι θέλει. Τη δική μου άποψη την έγραψα. Δεν καταλαβαίνω τα περί κανονιστικού. Εννοείς δηλ. ότι δεν είναι υποχρεωτική? Ναι δεν είναι. Διάλογος μπορεί να γίνει επώνυμα κι ανώνυμα.

Διάβασα πριν από μέρες από ανώνυμο στο kourdistoportokali μια πρόταση για υποψηφιότητα Σκανδαλίδη όταν κανείς δεν ασχολούνταν με το Σκανδαλίδη. Σήμερα έσκασε η είδηση. Να λοιπόν που η ανωνυμία προσφέρει και που μπορείς να πεις κάτι χωρίς δεσμεύσεις.

Για τα προβλήματα που προκαλούνται αν κάποιος έρθει στην επιφάνεια δες ενα παράδειγμα.
http://apotografeio.blogspot.com/

Εγώ θα μείνω για πάντα στην αφάνεια και θα γράφω αυτά που γράφω.

e-Lawyer είπε...

Είναι γνωστή η περίπτωση για το "από το γραφείο". Έχω αναφέρει επίσης και την απόφαση ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ που έκρινε ότι η ανωνυμία του μπλογκερ ειναι συνταγματικό δικαίωμα.
Από εκεί και περα, είναι στην κρίση καθενός αν θέλει να ενημερώνεται έγκυρα από ένα άτομο του οποίο το ποσοστό αξιοπιστίας γνωρίζει ή πιθανολογεί με κάποια στοιχεία. Οι ανώνυμοι μπορούν να πουν τα πάντα και κάποιοι θα πέσουν μέσα, ενώ κάποιοι όχι. Μπορεί κάποιοι ανώνυμοι να προβλέψουν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, το τέλος του κόσμου, την ημερομηνία γέννησης του αντίχριστου κλπ. Το να τους εμπιστευτείς είναι ρουλέτα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης. Εγώ προσωπικά δεν είμαι δημοσιογράφος. Είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. Τις απόψεις μου γράφω. Σχολιασμό κάνω κι όχι ρεπορτάζ. Από τη στιγμή που δεν κάνω ρεπορτάζ αλλά περιμένω το ρεπορτάζ για να σχολιάσω την επικαιρότητα δε μπορώ να παραπλανήσω ή να εξαπατήσω κανέναν. Ή συμφωνούν με τις απόψεις μου ή δε συμφωνούν.

Δε νομίζω επίσης ότι η δουλειά ενός blogger ειναι το reportage. Τις ιδέες του θέλουμε και την άποψή του.

Τέλος πάντων συμφωνούμε στο ότι διαφωνούμε. Εγώ θα παραμείνω ένας ανώνυμος σχολιαστής εσείς έχετε επιλέξει να είστε επώνυμοι. Οι οπτικές μας γωνίες είναι διαφορετικές.

e-Lawyer είπε...

Υπάρχει μια ουσιώδης σύγχυση σε αυτό όμως.
Ο ισχυρισμός "ο Σκανδαλίδης θα είναι υποψήφιος" δεν είναι σχόλιο, είναι είδηση. Αναφέρεται σε μελλοντικό γεγονός, σε αναφορά ενός ισχυρισμού που παρουσιάζεται ως αληθινός και ακριβής. Όχι σε αξιολογική κρίση. Καθένας είναι υπεύθυνος για τους ισχυρισμούς που μεταδίδει, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι δημοσιογράφος. Απλώς ο δημοσιογράφος δεσμεύεται και από τις συναλλακτικές υποχρεώσεις του τύπου που κωδικοποιούν την σχετική δεοντολογία.
Στις αξολογικές κρίσεις, δηλ. στα σχόλια, δεν αναφέρεσαι σε κάποια αντικειμενικότητα, επομένως έχεις μεγαλύτερη ελευθερία να πεις ό,τι θέλεις.
Γι' αυτό η ακρίβεια μιας πληροφορίας (είδηση) είναι συνάρτηση (και) της ανάληψης της ευθύνης από αυτόν που τη μεταδίδει. Δεν λέω ότι είναι το μόνο κριτήριο, αλλά είναι σημαντικό. Ούτε λέω ότι επωνυμία=εγκυρότητα. Εξάλλου και ένα ψευδώνυμο στο διαδίκτυο μπορεί να έχει κατακτήσει ένα βαθμό αξιοπιστίας, οπότε το θέμα δεν είναι αν μπορούμε να κάνουμε αγωγή σε κάποιον, αλλά αν πραγματικά μας πείθει η όποια υπογραφή του.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Με της Loucretia;

Πα πα, με τέτοια ροκοκό μπαναλαρία θα εμφανισθείτε στην μπλογκοσύναξη του κυρίου Βενιζέλου;

Aν θέλετε κάτι σε πιο αυστηρή γραμμή, ευχαρίστως να σας υιοθετήσω και να σας κάνω γονική παροχή ένα από τα δικά μου. Θα σας το στολίσω και με την κατάλληλη μουσική για να σας θυμίζει τον καυτό μήνα που σερνόσαστε για το καλό μας. Κραουνάκη και Τσιλιμίδη με Μοσχολιού θα παίζει:

Τέρμα τα ντεμέκ
φάγαμε μαρμάγκα
και Ζορμπά Λε Γκρεκ

Τέρμα τα ντεμέκ
κι αν δεν έχεις φράγκα (για την μεταβίβαση)
κάν' τα μου σε τσεκ

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Kύριε exaktinos αν υποστηρίζετε ότι ο αληθινός blogger πρέπει να είναι ανώνυμος μήπως εννοείτε ότι όσοι επώνυμοι έχουν blogs είναι ...ψευτοbloggers;

Και ως προς την ανωνυμία συμφωνώ, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο αληθινός και ποιος ο ψεύτικος blogger.

Μην το παραπαίρνετε σοβαρά, πάντως... (το blogging)

Ανώνυμος είπε...

Καλή η κινήση του για συνάντηση με bloggers.
Σαν άνθρωπος ο Βενιζέλος που είναι αντιπαθής.Αν και αρκετά ευφυής το βλέμμα του και η όλη του παρουσία δεν με κάνει να τον συμπαθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποστηρίζω ότι ο αληθινός blogger πρέπει να είναι ανώνυμος. Υποστηρίζω ότι εγώ θέλω να έχω την ησυχία μου να γράφω ότι θέλω κι όπως θέλω και γι αυτό θα μείνω ανώνυμος. Δηλαδή θέλω ανωνυμία για προστασία δική μου. Το πως το βλέπει το αναγνωστικό μου κοινό ή το αναγνωστικό κοινό γενικότερα δε με ενδιαφέρει. Δεν πιστεύω επίσης ότι ο επώνυμος είναι πιο έγκυρος από τον ανώνυμο.Βασικό είναι να μου αρέσει η άποψη που εκφράζει έστω κι αν διαφωνώ. Έχω δει επώνυμους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

e-lawyer εγώ δεν αναφέρω ειδήσεις. Σχόλια γράφω, αναλύσεις κάνω που οδηγούν σε προβλέψεις, τη γνώμη μου λέω. Επίσης αν κάνω μια ανάλυση και προσπαθήσω να πω γιατί πιστεύω ότι ο Σκανδαλίδης θα είναι υποψήφιος και παραθέσω 10 λόγους που με οδηγούν να κάνω την πρόβλεψη τότε ναι δεν είναι είδηση. Είδηση θα είναι να γράψω ότι όπως έμαθα από το περιβάλλον του αύριο θα ανακοινώσει υποψηφιότητα. Τέλος πάντων εγώ θέλω την ανωνυμία μου για προστασία μου για να νιώθω πιο ελεύθερος και πιο ασφαλής. Μην ξεχνάς ότι ζούμε στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θεωρώ ατυχή την κίνηση Βενιζέλου για συνάντηση με bloggers. Απλά θέλει να παίξει λίγο επικοινωνιακά και να αποκτήσει μερικές συμπάθειες. Αλλά ως κίνηση εμένα μου δημιούργησε αντιπάθεια.

e-Lawyer είπε...

Πριν μιλήσετε για την Υψηλότατη θα πλένετε το στόμα σας με ροδόνερο. Μην ξαναδώ μαλακία για τη Λουκ γιατί θα σας αναλάβω.

Εxactinos:
Εμένα όλη αυτή η αρνητική αντιμετώπιση μου μυρίζει προκατάληψη, ακαμψία, συντήρηση. Όποιος αυτοαποκαλείται μπλογκερ ξαφνικά νομίζει ότι τον χρησιμοποιεί προσωπικά ένας πολιτικός που θα αναφερθεί στα μπλογκς. Τι γίνεται, θα συντάξουμε κατάλογο απαγορευμένων λέξεων για τους πολιτικούς; Τόση ελευθερία έκφρασης αντέχουμε;

Ανώνυμος είπε...

e-Lawyer αν θες να πας στη συνάντηση Βενιζέλου πήγαινε. Εγώ δε θα πήγαινα ποτέ σε καμιά συνάντηση κανενός πολιτικού. Μου αρκεί να μπορώ να γράφω όποτε προλαβαίων έχω όρεξη και βρίσκω κάτι ενδιαφέρον τις απόψεις μου και τα σχόλιά μου.

Ανώνυμος είπε...

Οσο αφορά τα blogs καθένας επιλέγει αν θέλει να είναι ανώνυμος ή όχι.
Εγώ δεν έχω κάτι να κρύψω και έχω βάλει κανονικά το ονοματεπωνυμό μου στο blog μου.
Είναι δικαίωμα και επιλογή του καθενός να αναφέρει το ονομά του ή όχι.
Και κάτι άλλο! Βλέπω πολλές φορές στα blogs να ειρωνεύονται και να κοροιδεύουν.Ποιός ο λόγος? Και πόσο μάλλον μια γυναίκα!
Το αναφέρω για την Λουκρητία γιατί επισκέπτομαι το blog της, δεν την ξέρω προσωπικά, αλλά μου έχει αφήσει καλή εντύπωση ο τρόπος γραφής της.
Νομίζω ότι κάποιες φορές ξεφεύγουμε εμείς οι άνθρωποι!

Alexandros είπε...

@ Κ.Σ-Μ
Ας καγχάσω βοργιαστικά!
Μουαχαχαχαχαχα!
:-PPPPPPPP

@ e-lawyer
Αν επιθυμείς να παρευρεθείς στη blogo-συγκέντρωση του "Benny" ως Βοργίας, να περάσεις από το βεστιάριο του Οίκου μας, για να επιμεληθούμε την εμφάνιση σου κατάλληλα!
;-)))

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Το δικό της μπλογκ ...θαύμασα. εσείς Βοργίζεσθε;

Ώστε "Υψηλοτάτη" λοιπόν...

Έτσι εξηγείται το γούστο της στα templates. Φαντάζομαι πώς θα είναι τα καπέλα της.


(Kύριε Αλέξανδρε, μη μου πείτε ότι εσείς τα φροντίζετε!)

Alexandros είπε...

Θα σας αφήσω με την απορία.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...