Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

Πνευματική ιδιοκτησία και Νέες Τεχνολογίες

Την Παρασκευή 30 Μαη ορισμένοι θα ετοιμαζόμαστε βέβαια για το Greek Blogger Camp στο οποίο είμαι ομιλητής και θα παρουσιάσω το θέμα των "αδειών χρήσης" (Creative Commons κλπ), αλλά στις 18.00 θα γίνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο στην "Νομική Βιβλιοθήκη" (κέντρο Αθήνας, Μαυρομιχάλη αρ. 23).

Ο τίτλος είναι "Πνευματική ιδιοκτησία και νέες τεχνολογίες" και η είσοδος είναι ελεύθερη. 


Σε αυτήν την ημερίδα θα μιλήσουν σημαντικοί νομικοί στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως η κ. Ε. Σταματούδη, Διευθύντρια του Ο.Π.Ι., αλλά και  η κ. Δ.Καλλινίκου (καθηγήτριά μου στο αντίστοιχο μάθημα στη Νομική, στο οποίο ειχα πάρει 5 και της το φυλάω ακόμα), η οποία θα αναπτύξει το θέμα των αδειών ανοικτού περιεχομένου. 

Η παρουσία των bloggers είναι απαραίτητη προκειμένου να ακουστεί και ο αντίλογος σε τυχόν ακραίες  θέσεις που μπορεί να υποστηριχθούν όπως την προηγούμενη φορά με την εκδήλωση του ΟΣΔΕΛ στον Ιανό που πήγαμε με τον vrypan και αν δεν μιλούσαμε θα είχε ακουστεί μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνεις, φαντάζομαι κάποια παρουσίαση μετά. Πολύ θα 'θελα να μάθω τι θα ειπωθεί στο "Ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας: Linking, framing meta-tagging", από συνεργάτη του ΟΠΙ.

Nick Demou είπε...

για όσους σκέφτονται να πάνε και δεν το έχουν διαβάσει ορίστε ένα εξαιρετικό κείμενο το οποίο υπενθυμίζει ότι η πνευματική ιδιοκτησία είναι θέμα ισορροπιών και όχι μονόδρομος:

The value of the public domain
-- http://www.ippr.org/publicationsandreports/publication.asp?id=482

ενδεικτικά η άποψη του Lawrence Lessig: "The Value of the Public Domain by Rufus Pollock is an excellent analysis of how one might quantify the value of the public domain. It nicely introduces what otherwise strikes many as counter intuitive. Highly recommended."

stassa είπε...

Ανοικτό περιεχόμενο είναι το Open Source; Ή γενικά το public domain;

Αναρωτιέμαι εδώ και καιρό, δυστυχώς την συζήτηση την έχω παρακολουθήσει μόνο δικτυακά και μόνο στα Αγγλικά...

Αφου θα πάτε στην ημερίδα, να τα πείτε καλά, σε παρακαλώ. ;) Αν επιμένουν να λένε τα γνωστά, θυμίστε τους οτι το 70% του λογισμικού που στηρίζει το web είναι free as in speech and beer και κανείς δεν παραπονιέται οτι χάνει τα λεφτά του εξαιτίας αυτού!

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...