Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2009

Eφαρμόζεται ο νόμος περί τύπου στο Διαδίκτυο;






Και ακόμα περιμένω την δημοσίευση του πλήρους άρθρου που έχω στείλει γι' αυτό το θέμα στο ΔιΜΕΕ.
Άντε, να δούμε πόσες δίκες μετά θα απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγνώμη αλλά στον νόμο περί τύπου υπεύθυνος για χρηματική αποζημίωση είναι ο συντάκτης-δυσφημιστής και μόνο όταν είναι ανυπόγραφο έχει ευθύνη ο νομικάυπεύθνοςτης εφημερίδος...
Ο ανώνυμος μπλόγκερ είναι υπεύθυνος για συκοφαντική δυσφήμηση? (γίνεται τότε άρση του απορρήτου ?)
Ο ανώνυμος η ψευδώνυμος σχολιαστής σε μπλόγκερ σε περίπτωση δυσφήμησης έχει νομική υπευθυνότητα? ( γίνεται τότε άρση του απορρήτου ? )

e-Lawyer είπε...

O νόμος περί τύπου προβλέπει ότι συντάκτης είναι υπεύθυνος με βάση την υποκειμενική του ευθύνη (δόλος/αμέλεια) και ο ιδιοκτήτης του μέσου είναι συνυπεύθυνος για την υποκειμενική ευθύνη του συντάκτη, αντικειμενικά (δηλ. χωρίς προσωπικό του δόλο ή αμέλεια), ανεξάρτητα από το εάν το δημοσίευμα είναι ανώνυμο ή επώνυμο. Εάν είναι ανώνυμος ο συντάκτης, τότε υπάρχει ευθύνη του εκδότη ή του διευθυντή του μέσου.

Άρση του απορρήτου δεν προβλέπεται για συκοφαντική δυσφήμηση. Εάν όμως έχουμε ανώνυμο blogger, τότε ο θιγόμενος μπορεί να απευθυνθεί στον φορέα που παρέχει στον blogger φιλοξενία και εάν ο φορέας δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, τότε υπεισέρχεται στην ευθύνη του blogger.

Απογοητεύει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την απόφαση του για τα ιντερσεξ δικαιώματα

  Μια σοβαρή ήττα για τα ΙΝΤΕΡΣΕΞ δικαιώματα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Στην χθεσινή απόφαση Y κατά Γαλλίας, η υπ...