Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2015

Το μεγάλο πλυντήριο των αθλητικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων

Οι κάτοικοι του κέντρου σήμερα δεινοπάθησαν, όχι βέβαια από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθωνίου που ήταν εκ των προτέρων γνωστές, αλλά από την εκκωφαντική μουσική των ηχοσυστημάτων των χορηγών που ξύπνησαν τους πάντες στις 7.30, Κυριακή πρωι, στο ιστορικό κέντρο. Ο θόρυβος αποτελεί μορφή ρύπανσης του περιβάλλοντος σύμφωνα με τον ν.1650/1986 και οι τυχόν σχετικές υπερβάσεις ηχοστάθμης (50 db) σε κατοικημένες περιοχές συνιστούν διοικητικές και ποινικές παραβάσεις. Το ίδιο ισχύει και για υπαίθριες συναυλίες που δεν σέβονται το γεγονός ότι τριγύρω υπάρχουν άνθρωποι που ζουν - και ορισμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Από τη θέση που υπηρετώ έχω υποστηρίξει την κίνηση διαδικασιών για επιβολή κυρώσεων λόγω ηχορρύπανσης από υπαίθριες μουσικές εκδηλώσεις που αποδεδειγμένα οχλούσαν καθ´ υπέρβαση της επιτρεπόμενης ηχοστάθμης.

Κανείς δεν ασχολείται όμως με αυτά, καθώς οι πολιτισμικές κι αθλητικές εκδηλώσεις καταντούν για τους αιρετούς να είναι σημαντικότερες από... τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Σε αυτές τις εκδηλώσεις οι διάφορες ηγεσίες απολαμβάνουν τιμών και δημοσιότητας, οπότε θα είναι οι τελευταίοι που θα κινήσουν ελεγκτικές διαδικασίες για ηχορρύπανση και επιβολή κυρώσεων. Δεν ρισκάρουν το πολιτικό κόστος! Ποιός να νοιαστεί για λεπτομέρειες όπως ο σεβασμός της οικιακής ειρήνης, της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής;

Προσοχή: δεν λέει κανείς να μην γίνονται  τέτοιες αθλητικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις, αλλά αντίθετα, στον σχεδιασμό τους να περιλαμβάνεται και ο σεβασμός όσων δεν συμμετέχουν σε αυτές, όπως και ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον. Αυτοί που έβαλαν μουσική σήμερα δεν ήταν οι διοργανωτές, αλλά οι χορηγοί που ήθελαν να διαφημιστούν. Η διαφήμιση είναι θεμιτή και είμαι ο πρώτος που θα τους συμπαρασταθώ αν παραβιαστεί το δικαίωμά τους να διαφημίζονται. Δεν είναι όμως αυτοί το αδύναμο μέρος, όταν συμμετέχουν σε μια εκδήλωση ξεσηκώνοντας σε ώρα  αμέσως στην λήξη της κοινής ησυχίας οικοδομικά τετράγωνα και παραβιάζοντας απροκάλυπτα τα δικαιώματα των κατοίκων μόνο και μόνο για να διαφημιστούν.

Απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, πρέπει να οργανωθεί μια σθεναρή και τεκμηριωμένη αντίρρηση τόσο από την κοινωνία των πολιτών όσο και από ελεγκτικούς φορείς και να εξαντληθεί η αυστηρότητα απέναντι σε αυτούς που νομίζουν ότι η πόλη έγινε τσιφλίκι τους "επειδή μπορούν".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να το διαβάσω. είναι φαιδρό και πικρό να μας δολοφονούν με την Ευρωζώνη και εμείς να λέμε ότι μας ενοχλεί μόνον ο θόρυβος, οι δόξες και οι τιμές των πολιτικών. υπάρχει και οικοδομικό τετράγωνο που λέγεται πατρίδα. και η πατρίδα δεν ανήκει περισσότερο στον ιλόιερ από όσο ανήκει τέλος πάντων στον τιμητικώς βεβαπτισμένον χρήστη του ονόματος ιλόιερ. όμως σχεδιάζω ένα κατασκεύασμα με θέμα ΔΩΔΕΚΑ ΠΙΠΕΣ. καθένα μήνα του 1928 ο πατέρας Σεφεριάδης (διδάσκαλος/διδασκαλία) ταγίζει με την πραγματάρα των σκελών του τα διάφορα στόματα (εκτελεστές). οι εκτελεστές είναι ο Κώστας Καρυωτάκης, η μικρή Ιωάννα, η θυγατέρα του πατρός Σεφεριάδη, το Συμφωνικό Κοινοβούλιο της Δρέσδης, ο τούρκος "ηγέτης" της εποχής, ο αρχιεπίσκοπος της εποχής, ο ιδρυτής της nobacco. και οι πράξεις αυτές του πατέρα Σεφεριάδη έχουν συνέπειες. οι συνέπειες είναι: η μαρτυρική λέξη κουίντα, ο οστεόμυαλος, η οξείδωση του Ήλιου, ο Κουταλιανός στο μάσημα της λευκής στέγης του αεροδρομίου της Αθήνας και των Αθηνών, η failure configuring windows και η reverting changes και η νέα ρικομέντα, το πρασινούλι rai3. τόχω πιάση το σεφερικό νήμα και δεν το αφήνω ο μαγνητικός κόσμος να ηλιοβομβαρδιστή. δεν το γράφω όμως. γιατί δεν νιώθω άνετα για σημειώσεις σημειώσεων. οπότε θα περιμένω την εγκατάσταση του rex essential + overdrive HD, για να βάλω καλύτερα γραφικά στο παιχνίδι μου.

e-Lawyer είπε...

Σιγά που σε δολοφόνησαν! Αν είναι να αρχίσεις κι εσύ τα εθνικιστικά προκόψαμε. Σύνελθε.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...