Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2009

ΛΑ.Ο.Σ.: το μόνο κόμμα που στήριξε σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια;;;

Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ μια συνέντευξη του επικεφαλής του ΛΑ.Ο.Σ., στην οποία υπάρχει και ο εξής διάλογος:

- Πάντως είστε το μοναδικό κόμμα που είχατε στηρίξει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλοφίλων

«Οχι ακριβώς. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια νομική ρύθμιση που να αποκαθιστά τα οικονομικά δικαιώματα. Οχι βεβαίως γάμος, εξάλλου σε επίπεδο γάμου υπάρχει ο πολιτικός και μόνο. Οτιδήποτε άλλο είναι μακράν από τη δική μας κουλτούρα και εναντιώνεται και στην Εκκλησία μας. Πιστεύω ότι δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι οι άνθρωποι. [...]"

Ας δούμε πως ακριβώς "στήριξε" το μοναδικό κόμμα το Συμφωνο Συμβίωσης, έστω για τα "οικονομικά δικαιώματα" όταν συζητήθηκε στη Βουλή:


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, 5.11.2008, Ολομέλεια της Βουλής:

"[...] Τι μας χρειαζόταν; Λύσαμε τα θέματα; Υπήρχε τόσο μεγάλη κοινωνική ανάγκη; Μ’ αυτό που φέρνετε σήμερα ανοίγετε το σύμφωνο συνύπαρξης, συλλειτουργίας και συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Δεν το έχετε καταλάβει ότι το φέρνετε σήμερα αυτό; Γιατί όταν το φέρνετε για ετερόφυλα ζευγάρια, αύριο το πρωί θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα έρθει αμέσως. Άρα λοιπόν, το γνωρίζετε και το πράττετε. Αλλά επειδή δεν έχετε τη δύναμη απέναντι στους ψηφοφόρους να το πράξετε, το φέρνετε διά της πλαγίας οδού. Ομολογήστε το, λοιπόν, στη Βουλή καλύτερα ότι υπάρχει ένα θέμα κοινωνικό, το αντιμετωπίζουμε έτσι και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Μην κοροϊδευόμαστε. Θα το δώσετε αυτό σήμερα κι αύριο το πρωί θα πάνε ο κ. Βαλλιανάτος με την παρέα του, ενδεχομένως και με το δήμαρχο της Τήλου, να διεκδικήσουν τα ίσα όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άρα λοιπόν, κύριε Υπουργέ, περί αυτού πρόκειται. Εμείς διαφωνούμε. Διαφωνούμε γιατί αυτό το οποίο φέρνετε εδώ είναι ακόμη μία νάρκη στην οικογένεια. [...] Το σύμφωνο σημαίνει συμφωνία για τους ομοφυλόφιλους. Εάν το πιστεύετε έχει καλώς. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μία νομική ρύθμιση που να ρυθμίζει τα των σχέσεών τους, αλλά όχι αυτό να είναι αυτό το οποίο εσείς σήμερα ανοίγετε ως φεγγίτη. Δεν είμαστε εναντίον των ομοφυλοφίλων οι οποίοι αποτελούν σαφέστατα ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας, μακράν από εμάς. [...]

 (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ.)."

(βλ. εδώ αναλυτικά την ομιλία με σχολιασμό) 

Κ.ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ, Ολομέλεια Βουλής, 5.11.2008: 
"[...] Από τις είκοσι επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τέσσερις μόνο χώρες αναγνώρισαν το γάμο των ομοφυλοφίλων. Ολλανδία με κόμμα παιδεραστών και παράδοσης των ναρκωτικών. Ξεφτιλίζονται οι γυναίκες στις βιτρίνες, όπως και στο Βέλγιο. Διαλέγεις γυναίκα από τη βιτρίνα. Αυτές είναι οι προοδευτικές χώρες που κάποιοι έχουν ως πρότυπα."

(Βλ. εδώ την ομιλία με σχολιασμό)

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ, 5.11.2008, Ολομέλεια Βουλής : 

"[...]οι ομοφυλόφιλοι χρειάζονται μια στοιχειώδη νομική κάλυψη, η οποία μπορεί να τους δοθεί από τους υπάρχοντες νόμους, ενδεχομένως, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις στον Αστικό Κώδικα. Γιατί εσείς θέλετε να τους ανεβάσετε στο ίδιο επίπεδο; Γιατί θέλετε ακριβώς να πείτε ότι δεν παίζει κανέναν ρόλο, όταν μιλάμε για οικογένεια, το αν θα είναι δύο γυναίκες, τρεις άνδρες και μία κατσίκα ή οτιδήποτε άλλο -διότι μην αφήνουμε και τους κτηνοβάτες απ’ έξω, εφόσον ξεκινήσαμε τώρα και λέμε ότι οι σεξουαλικές διαστροφές είναι απαράγραπτο και ιερό δικαίωμα, να βάλουμε και τους κτηνοβάτες μέσα- ή μία οικογένεια η οποία αποτελείται από έναν άνδρα και μία γυναίκα, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.  Είναι, δηλαδή, η ηθική αναγνώριση που θέλετε να κάνετε προς τους ομοφυλόφιλους. Ο καθένας μπορεί να έχει τις προσωπικές του επιλογές. Ο ίδιος φέρει το βάρος και κυρίως, το κακό που κάνει ή το καλό, το κάνει ο ίδιος στον εαυτό του. (...) Από εκεί και πέρα, επειδή αναφέρθηκε και ότι δεν μπορεί να παίρνει κάποιες θέσεις ηθικές η Βουλή -και αυτό νομίζω ότι αναφέρθηκε από τον αξιότιμο εισηγητή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- θέλω να πω: Γιατί τότε απαγορεύεται η παιδοφιλία; Υπάρχει κάποιος οικονομικός λόγος, συμφερόντων του κράτους; Γιατί απαγορεύονται τα ναρκωτικά; Δεν είναι για ηθικούς λόγους; Δηλαδή, έχουμε εδώ πέρα βγάλει πλέον την ηθική έξω από τη νομοθεσία; Διότι πλέον εδώ τρέχουμε από πίσω να φτάσουμε αυτές τις προβεβλημένες κοινωνίες που, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, πεθαίνουν μέσα στα κανάλια οι ναρκομανείς και δεν τους μαζεύει κανείς και που οι γυναίκες είναι ως εμπόρευμα στις βιτρίνες; Αυτά είναι τα πρότυπά μας; Εάν υπάρχει κάτι καλό σε αυτές τις κοινωνίες, να το ακολουθήσουμε. Κανείς δεν αμφιβάλλει. Όμως, δεν θα ακολουθήσουμε οτιδήποτε κάνουν αυτές οι κοινωνίες, όπως κάνετε εσείς. [...] Είναι ένα σύμφωνο ελεύθερης διαλύσεως της οικογένειας και της κοινωνίας. Και τέτοιο είναι. Σας ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)."

(Βλ. εδώ αναλυτικά την ομιλία με σχολιασμό)

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, 5.11.2008, Ολομέλεια Βουλής: 

"Εδώ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους της και τον ελληνικό λαό για το ποια είναι η πραγματική της πρόθεση. Τι συμβαίνει; Φέρνει αυτό το σύμφωνο συμβίωσης. Σε ποιους χρειάζεται το σύμφωνο συμβίωσης; Χρειάζεται στα ετερόφυλα ζευγάρια ή στα ομόφυλα ζευγάρια; Εάν υποθέσουμε ότι χρειάζεται σε κάποιους, πράγματι χρειάζεται στα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να ρυθμίσουν τις όποιες εκκρεμότητες έχουν. Άρα στην πραγματικότητα τι κάνει η Νέα Δημοκρατία; Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ανοίξει την πόρτα στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά δεν θέλει να το πει γιατί, φοβάται το πολιτικό κόστος. Αυτή είναι η πραγματικότητα. [...] Εδώ, λοιπόν, υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία είναι η άποψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Συνασπισμού, οι οποίοι λένε ευθαρσώς ότι θέλουν να υπάρχει σύμφωνο ελευθέρας συμβιώσεως για τα ελεύθερα ζευγάρια και στην πραγματικότητα αυτό που υπονοούν είναι να φθάσουμε στο γάμο των ομοφυλοφίλων. Αυτό είναι που τους ενδιαφέρει. Το λένε. Εισπράττουν το όποιο πολιτικό κόστος έχει αυτή η άποψη. Το υποστηρίζουν, με γεια τους με χαρά τους. 
Υπάρχει και η άλλη άποψη που εκφράζει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός που λέει ότι αυτό δεν είναι σωστό. Γιατί δεν είναι σωστό; Δεν έχουν δικαιώματα οι ομόφυλοι; Φυσικά και έχουν. Ποιος είπε να μην έχουν δικαιώματα; [...] Σηκωθείτε και πείτε με θάρρος «θέλουμε να το θεσμοθετήσουμε για τα ομόφυλα ζευγάρια» –όπως κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.- και να εισπράξετε το πολιτικό κόστος. Όμως, να κοροϊδεύετε τους ψηφοφόρους, αυτό, κύριε Υπουργέ –ειλικρινά σας το λέω- δεν σας περιποιεί τιμή. 
Ευχαριστώ πολύ.

 (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ.)."

(βλ. εδώ αναλυτικά την ομιλία με σχολιασμό) 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, 11.11.2008, Ολομέλεια Βουλής:

 "[...] Τώρα για το εάν θα εφαρμόζεται στα ομόφυλα ή ετερόφυλα ζευγάρια, σας το είπαμε κύριε Υπουργέ. Εμείς είμαστε εναντίον και ξεκαθαρίσαμε ότι όσον αφορά το δικαίωμα του σεξουαλικού προσανατολισμού, το δικαίωμα της σεξουαλικής επιλογής δεν υπάρχει κανένα διεθνές κείμενο το οποίο να αναφέρεται αμιγώς για ομόφυλα ζευγάρια. Λέει για άτομα με σεξουαλικό προσανατολισμό. Και γεννάται το ερώτημα. Εάν πρέπει να εφαρμοστεί στα ομόφυλα ζευγάρια, θα πρέπει να εφαρμοστεί και στους πολυγαμικούς που υπάρχουν ειδικά με τους οικονομικούς μετανάστες αυτή τη στιγμή που βρίσκονται στη χώρα μας και στους οποίους η θρησκεία τους αναγνωρίζει το δικαίωμα πολλαπλού γάμου και θα πουν και αυτοί ότι μας πιέζετε τον σεξουαλικό προσανατολισμό διότι εμείς είμαστε πολυγαμικοί και θα μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Δεν είναι δυνατόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη σεξουαλική επιλογή να τη συνδυάσουμε με το δικαίωμα συμβίωσης, με το δικαίωμα γάμου. Αυτό είναι τελείως κάτι διαφορετικό. [...] Μας λέτε ότι γάμο ομοφυλοφίλων έχουν η Ισπανία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Ολλανδία και ότι αυτές είναι «προοδευτικές» χώρες. Σας είπα δε ότι και αυτές οι τέσσερις χώρες έχουν Βασιλεία. Δεν μας απάντησε ούτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Φέρνουν σαν παράδειγμα προοδευτικών κοινωνιών τέσσερις χώρες που έχουν Βασιλεία. Είναι προοδευτικές στα κοινωνικά, στον σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι συντηρητικές στις πολιτικές αντιλήψεις. Δεν γίνονται και τα δύο. Υπάρχουν κοινωνίες που έχουν οδηγηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση και έχουμε τα φαινόμενα της Ολλανδίας με αναγνώριση ναρκωτικών, με τις γυναίκες που βρίσκονται στην βιτρίνα και ψωνίζονται σαν να είναι προϊόν."

(βλ. εδώ αναλυτικά όλη την ομιλία του Θ.Πλεύρη με σχολιασμό των νομικών ανακριβειών που περιέχει) 

Σημειώστε ότι το επιχείρημα "γάμοι ομοφύλων" = χώρες με Βασιλεία επανέλαβε η βουλευτής κ. Κατερίνα Παπακώστα τον Ιούλιο του 2009, όταν ήρθε σε συζήτηση σχετική πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για θέσπιση συμφώνου συμβίωσης που περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια:

ΑΙΚ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, Επιτροπή Βουλής, 17.5.2009:
"[...] θεωρώ ότι αυτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει μια  βιασύνη, μια προχειρότητα, μια σπασμωδικότητα, διότι επικαλείται χώρες στις οποίες υποτίθεται ότι τυγχάνουν  προστασίας τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία, η Δανία. Εδώ, θα ήθελα να επισημάνω το εξής: είναι δυνατόν χώρες, οι οποίες έχουν επιλέξει ως πολίτευμα τους τη Βασιλεία να είναι συντηρητικές ως προς το πολίτευμα και να είναι προοδευτικές ως προς την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Αυτό λέει το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ. Η Ιταλία, η Ρωσία που δεν ανήκει στην Ε.Ε. ή η Κύπρος ή η Ιρλανδία, που δεν το έχουν θεσμοθετήσεις, δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα;"

Την ίδια ημέρα, 15.7.2009  η εκπρόσωπος του ΚΚΕ κα Εύα Μελά εξέφρασε την γνωστή άποψη περί διαιώνισης του είδους:

"[...] εμείς, εφόσον λέμε ότι ο γάμος  έχει σχέση με τη διαιώνιση του  είδους και κυρίως, με την προστασία  των παιδιών, δεν βλέπουμε το λόγο να ενταχθούν τα ομόφυλα ζευγάρια στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Εδώ, γίνεται πολλή κουβέντα περί δικαιωμάτων και θεωρώ ότι καλό θα ήταν να μην μπλέκουμε τα θέματα του τί είναι δικαίωμα και τί δεν είναι. Αυτό το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο. [...] Για παράδειγμα, μακροπρόθεσμα τίθενται ζητήματα που αφορούν τις υιοθεσίες και τα παιδιά και μπαίνει και το εξής ζήτημα. Άλλο πράγμα ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και άλλο τα κοινωνικά πρότυπα που μεγαλώνουν τα παιδιά. Άλλο πράγμα ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και άλλο πράγμα η επιβολή της διαφορετικότητας Για όλους τους λόγους, λοιπόν, που ανέφερα  παραπάνω, εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την πρόταση νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και θα μείνουμε σ’ αυτό που είχαμε πει κατά τη συζήτηση του Νοεμβρίου σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης"

Πιο γλαφυρά τη θέση του ΚΚΕ είχε διευκρινίσει από τον Οκτώβρη του 2008 ο βουλευτής κ. Κώστας Αλυσανδράκης: 

"[...] Έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια να μιλάμε για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και να το προβάλλουμε ως δικαίωμα.Βεβαίως, εδώ επιτρέψτε μου να εντοπίσω σε αυτούς που το προβάλλουν ένα κενό: Γιατί να μιλάμε μόνο για ζευγάρια και όχι για τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο, σεξτέτο, οκτέτο κ.λπ.; Βεβαίως, όπως είπε και ο κ. Σκυλλάκος, άλλο πράγμα είναι οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, τις οποίες καταδικάζουμε απροκάλυπτα.Υπάρχουν και άλλες μόδες. Υπάρχει η μόδα να μιλάμε για τα δικαιώματα των ζώων, για δικαιώματα μειονοτήτων, τα οποία, όμως, τα θυμόμαστε όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις μειονότητες, για να δικαιολογήσουμε στρατιωτικές επεμβάσεις, π.χ. στα Βαλκάνια."

(βλ. εδώ την ομιλία με σχολιασμό)

Το ξέρουν άραγε οι ψηφοφόροι σας ότι τους λέτε "'ζώα"; 








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρέσουν πολύ στους ανθρώπινους ανθρώπους τα οικονομικά δικαιώματα. Τα αγαπούν. Πιστεύουν πως και μέσω ομοφυλοφιλίας μπορούν να υπάρχουν και να γίνονται τα οικονομικά δικαιώματα.

Irene είπε...

Σιγά τα δυσβάστακτα οικονομικά δικαιώματα! Μιλάνε σαν να επρόκειτο να βρεθεί ο προϋπολογισμός στα πρόθυρα χρεοκοπίας!
Άντε οι Πρωϊνοί να φεύγουνε!

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...