Τρίτη, Ιουνίου 13, 2006

Τα προσωπικά δεδομένα στην Ολομέλεια της Βουλής

Απόψε θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία 2002/58/ΕΚ για την προστασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες -είμαστε το τελευταίο κράτος μέλος από τους 25 που δεν την είχε ενσωματώσει και καταδικαστήκαμε γι' αυτό από το ΔΕΚ πριν 2 βδομάδες, αλλά και με το οποίο τροποποιείται σε σημαντικό βαθμό ο ισχύων γενικός νομος 2472 για τα προσωπικά δεδομένα.

Οι τροποποιήσεις κινούνται γενικά προς την σωστή κατεύθυνση, εναρμονίζοντας τον 2472 με αρτιότερο τρόπο προς το κοινοτικό και το συνταγματικό δίκαιο, αλλά και προς το κεκτημένο Schengen και τα καθεστώτα Europol και Customs. Ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο καλείται να επιλύσει η νέα νομοθεσία είναι η διάρθρωση της συν-αρμοδιότητας ανάμεσα σε Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της νεότερης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Το e-lawyer θα παρακολουθήσει απόψε τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και θα σας κρατήσει ενήμερους για τα πεπραγμένα.

4 σχόλια:

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων (μετά το πέρας αυτών) στη διεύθυνση http://www.parliament.gr/ergasies/default.asp

>κλικ στο 'Πρακτικά'

ΥΓ η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε δύο ή τρεις συνεδριάσεις (δηλαδή Τρίτη απόγευμα, Τετάρτη πρωί και -ίσως- Πέμπτη πρωί)

e-Lawyer είπε...

Μπορείτε να μας πείτε που θα βρούμε και πρακτικά από τις συνεδριάσεις Επιτροπών; Έχω την εντύπωση ότι δεν αναρτώνται στο site της Βουλής, αν και θα έπρεπε σε ορισμένες περιπτώσεις (δεν καλύπτονται από απόρρητο).

Ανώνυμος είπε...

Τα πρακτικά των Επιτροπών της Βουλής δεν δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, αν και θα έπρεπε. Παρ’όλα αυτά, είναι δυνατόν να τα αναζητήσει κάποιος στον 1ο όροφο της Βουλής, στα γραφεία των Επιτροπών, σε έντυπη μορφή.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...