Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2006

Προστασία των πηγών blogger με εφετειακή απόφαση

Το εφετείο της Καλιφόρνια αποφάσισε στις 26 Μάη ότι οι e-δημοσιογράφοι και οι bloggers έχουν το ίδιο δικαίωμα να προστατεύουν τις πηγές τους, όπως οι άλλοι δημοσιογράφοι. Την υπόθεση έφερε στο δικαστήριο η Apple απαιτώντας από έναν αριθμό ειδησεογραφικών ιστοσελίδων να αποκαλύψουν τις πηγές εμπιστευτικών πληροφοριών που δημοσίευσαν, σχετικά με ορισμένα προϊόντα της.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αποφασίσει υπέρ της Apple, αλλά το εφετείο ανέτρεψε την απόφαση, ορίζοντας ότι οι εναγόμενοι προστατεύονταν από τον νόμο για τους δημοσιογράφους και από το συνταγματικό δικαίωμα κατά της ανακοίνωσης εμπιστευτικών πληροφοριών.

http://www.edri.org/edrigram/number4.11/bloggers?PHPSESSID=4c020f10eb00d12216f6c3bef1118181

Είναι απορίας άξιον αν τα ελληνικά δικαστήρια θα αποφάσιζαν αντίστοιχα σε μία τέτοια περίπτωση.

4 σχόλια:

Rodia είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση και μπράβο που την ανακάλυψες και την ανέβασες!:-)

Για τα ελληνικά δικαστήρια τι να γράψω... να υποθέσω ότι (σε ανάλογη περίπτωση) θα καταδίκαζαν τους bloggers για αντιποίηση επαγγέλματος..?

Anilikos είπε...

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και αξιόλογη απόφαση.

Anilikos είπε...

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και αξιόλογη απόφαση.

e-Lawyer είπε...

Κοιτα, δεν νομίζω πως μια τέτοια υπόθεση θα έφτανε στα ελληνικά δικαστήρια. Ας μην είμαστε αφελείς: αν ένας έλληνας μπλογκερ είχε μια απόρρητη πληροφορία για μια μεγάλη εταιρία πληροφορικής δεν θα την ανέβαζε στο μπλογκ του, αλλά θα την πουλούσε στην ανταγωνίστρια εταιρία. Τα μπλογκς εδώ είναι μόνο για να χτενίζονται και να γκρινιάζουν ξανθιές, να ξε******ν διάφοροι και να συζητάμε για την προστασία δεδομένων. Γιατί όπως θα λεγε και η Βάνα: "Δεν γίνονται πράγματα στην Ελλλάδα".

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...