Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

Βρυξέλλες, πάλι

Οι Βρυξέλλες είναι η αγαπημένη μου πόλη. Τις ανακάλυψα πριν 5 χρόνια, όταν βρέθηκα να εργάζομαι στον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, ένα νεοσύστατο τότε ευρωπαϊκό όργανο με το ρόλο της ανεξάρτητης αρχής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Από τότε, παρακολουθώ κάθε σχετική εκδήλωση (συνέδρια κλπ) και πριν από δύο χρόνια είχα την τιμή  να είμαι προσκεκλημένος της σοσιαλιστικής ομάδας στην Ευρωβουλή, μαζί με άλλους bloggers, σε μια περίοδο που τα ζητήματα ελευθερίας έκφρασης και ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο ήταν κεντρικά στην ατζέντα.

Σήμερα βρίσκομαι και πάλι εδώ, προσκεκλημένος του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρου Λαμπρινίδη. Τα ίδια κεντρικά ζητήματα είναι και πάλι επί τάπητος, με αφορμή την ACTA, αλλά και τις υποθέσεις SWIFT και PNR. Επίσης ένα θέμα που θα παρακολουθήσουμε και με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι η νέα δυνατότητα που δίνει η Συνθήκη της Λισαβόνας, για δημοψηφισματική πρωτοβουλία πολιτών. Σκέφτομαι μάλιστα να αφιερώσω σε αυτό το θέμα και το επεισόδιο του e-legal  που θα γυρίσουμε εδώ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους της διοργάνωσης αυτού του ταξιδιού που με έφερε πάλι στην πρωτεύουσα της δεύτερης ιθαγένειάς μου. 

2 σχόλια:

|\/| είπε...

Υπηκοότητας :-)

e-Lawyer είπε...

Ιθαγενεια. Διαβαστε την Συνθηκη.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...