Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2012

Μια νέα αρχή

Χθες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 που προβλέπει ο νόμος. 

Όσες και όσοι παρακολουθείτε το e-lawyer στα 7 χρόνια που λειτουργεί, γνωρίζετε την πεποίθησή μου ότι οι διαφορές των πολιτών με τις δημόσιες αρχές μπορούν και πρέπει να επιλύονται με εξωδικαστικούς τρόπους, οι οποίοι όμως δεν θα θίγουν τα ατομικά δικαιώματα χάριν του συμβιβασμού.

Με το ζήτημα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, του νέου θεσμού που προβλέπει ο Καλλικράτης για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών και την πρόταση βελτιώσεων των δημοτικών υπηρεσιών ασχολούμαι από το 2010, συγκροτώντας και μια ομάδα εργασίας που αναζήτησε πληροφορίες από άλλες χώρες, αλλά και  πρακτικές ιδέες για την  οργάνωση και λειτουργία του θεσμού στον Δήμο Αθηναίων. Ο θεσμός ενσωματώνει μια σύνθετη αποστολή για την ενίσχυση της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης, της εξασφάλισης των δικαιωμάτων δημοτών και επιχειρήσεων. Yπήρξαν δήμοι που ακολούθησαν κι εφάρμοσαν στοιχεία της πρότασης που δημοσιεύσαμε τότε. Μέσα στο 2011 εκλέχθηκαν Συμπαραστάτες σε ορισμένους δήμους και περιφέρειες και γι' αυτό η πρόταση επικαιροποιήθηκε, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που ενσωματώθηκε στις ετήσιες εκθέσεις τους. Η επικαιροποιημένη πρόταση συνόδευσε την χθεσινή υποψηφιότητα. 

Ευχαριστώ και συγχαίρω όλες και όλους που εργάστηκαν για την επίτευξη της ευρείας διαπαραταξιακής συναίνεσης στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία οδήγησε τελικά στην συγκέντρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας.

Είμαι στη σπάνια θέση, να έχω την δυνατότητα να επιδιώξω την εφαρμογή των αρχών στις οποίες είμαι αφιερωμένος, ως νομικός. Και αυτήν την θεσμική δυνατότητα θα αξιοποιήσω σε όλη της την πληρότητα. 


3 σχόλια:

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ είπε...

... η δική σου επιτυχία σ' αυτή τη θέση θα είναι ό,τι το καλύτερο για τον ταλαίπωρο δημότη αυτής της πόλης ...
... συγχαρητήρια ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΡΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Βικτώρια Χατζημπύρρου είπε...

Συγχαρητήρια και καλό έργο!!

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...