Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2008

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την Καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD"


Σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, φιλοξενείται επιφυλλίδα του κ. Κωστή Παπαϊωάννου, Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD".

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας, με ευρύτατη αντιπροσωπευτικότητα.

Αναφερόμενος στην καμπάνια "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD", o κ. Παπαϊωάννου εξηγεί ότι το εν λογω dvd έχει αποκτήσει συμβολική σημασία, παραπέμπτοντας σε μια απαράδεκτη δημοσιογραφική πρακτική, αλλά και ότι το μήνυμα που υιοθέτησαν οι bloggers επισημαίνει την ευθύνη του χρήστη των μέσων ενημέρωσης.

"Επαναπροσδιορίζοντας ως δέκτης πληροφορίας τη δική μου λειτουργία, επιθυμώ να επαναπροσδιορίσω και το περιεχόμενο της έννοιας πληροφόρηση. Δεν μπορεί δηλαδή να νοείται ως πληροφόρηση η διακίνηση προϊόντων παράνομων πράξεων. Δεν μπορούν οι τηλεφωνικές υποκλοπές και οι κρυφές βιντεοσκοπήσεις να καθαγιάζονται στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού. Καμιά επιθυμία ενημέρωσης δεν αίρει την απαγόρευση της προσβολής της αξίας του ανθρώπου. Ως χρήστης της πληροφορίας έχω ευθύνες όταν η πληροφορία συνδέεται με εξευτελισμό ή διαπόμπευση. Όπως ευθύνομαι ως καταναλωτής όταν χρηματοδοτώ κυκλώματα παιδικής εργασίας, έτσι ευθύνομαι και όταν η ηδονοβλεπτική μου διάθεση αποθρασύνει τους εμπόρους της πληροφόρησης", αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο κ. Παπαϊωάννου.

Η ΕΕΔΑ είναι ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες, στους οποίους θα στείλουμε το e-book με τα κείμενα των bloggers, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα δικά της πορίσματα, αλλά και προκειμένου να μεταδοθεί το μήνυμά μας περαιτέρω. Έτσι, η προσπάθειά μας θα έχει συνέχεια και θα οδηγήσει σε πρακτικά αποτελέσματα, όπως η ενημέρωση της ευρύτερης κοινής γνώμης, αλλά και η προειδοποίηση στους επίδοξους διακινητές ότι αντιδράμε ως υποκείμενα πληροφόρησης.

2 σχόλια:

Et in Arcadia ego είπε...

Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει μερικά πράγματα , το video Ζαχοπουλου δεν είναι το video της Britney , γίναμε μαλλιά κουβάρια 2 μήνες για αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε δικαίωμα να το δούμε αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να το δούμε ,ίσως μόνο και μόνο για να τα πάρουμε ακόμα περισσότερο με αυτούς που μας έκαναν να θέλουμε να το δούμε. Είμαστε η γενιά του "2 Girls one cup" με ότι συνεπάγεται αυτό

e-Lawyer είπε...

Ακριβώς τώρα που, όπως λες, "μας έκαναν να θέλουμε να το δούμε" είναι που πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη επιδεικτικά σε τέτοιες πρακτικές. Μερικοί δεν πέφτουμε τόσο εύκολα θύματα της πλύσης εγκεφάλου και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα ορισμένες θεμελιώδεις αρχές, όσο κι αν επιμένουν εκβιαστές και συμφέροντα.

Απαγόρευση λειτουργίας καμπάνας ναού λόγω ηχορύπανσης

  Σε υπόθεση που εκπροσωπώ τον θιγόμενο πολίτη, μετά από 2 προσωρινές διαταγές, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε και απόφαση ασφαλιστικών μ...