Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2008

Στείλτε τα κείμενά σας για το e-book της καμπάνιας "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD


Η επόμενη φάση της καμπάνιας είναι η δημιουργία ενός e-book που θα περιλαμβάνει όλα τα κείμενα που γράφτηκαν ή θα γραφτούν από bloggers σχετικά με το θέμα "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD". Για λόγους σεβασμού της πνευματικής ιδιοκτησίας, τα κείμενα δεν θα "αλιευθούν" από τα blogs, αλλά περιμένουμε να τα στείλετε εσείς, προκειμένου να τα έχετε επεξεργαστεί, στο e-mail vsotiropoulos@gmail.com. Ήδη έχουν στείλει αρκετοί bloggers τα κείμενά τους, αλλά όχι όλοι. Επίσης μπορείτε να γράψετε και άλλα κείμενα, τα οποία δεν είχατε αναρτήσει την Παρασκευή.

Στο e-book θα τοποθετηθούν με αλφαβητική σειρά (το πρώτο γράμμα του τίτλου κάθε blog) και τα μόνα στοιχεία που θα αναγράφονται θα είναι τίτλος και ηλεκτρονική διεύθυνση του blog και nick του blogger.

Επίσης, το e-book θα περιλαμβάνει άδεια ελεύθερης αναπαραγωγής από τα μέσα ενημέρωσης και την προώθηση του μηνύματος σε θεσμικούς φορείς και την κοινωνία. Ένα πρώτο θετικό μήνυμα ανταπόκρισης είναι η επιφυλλίδα του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κ. Παπαϊωάννου που φιλοξενείται σήμερα στα ΝΕΑ.

Επειδή την επόμενη εβδομάδα θα σελιδοποιηθεί το e-book, το οποίο στη συνέχεια θα προωθήσουμε σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών, σε θεσμικούς παράγοντες και σε μέσα ενημέρωσης, καλό θα ήταν να στείλετε το κείμενό σας έως και το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2008.

Καθως είναι σωστό να ακουστούν και να προβληθούν όλες οι απόψεις, με τις διάφορες παραλλαγές τους, στο e-book θα μπουν όλοι όσοι συμφωνούν με το κεντρικό σύνθημα, ακόμη κι αν έχουν ενστάσεις (λ.χ. δεν θέλουν να δουν το dvd, αλλά θέλουν να το ακούσουν, ή να δοθούν οι διάλογοι στη δημοσιότητα, ή να δοθεί μια περίληψη, εφόσον περιλαμβάνει και ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος κλπ.). Όπως έχω πει, προσωπικά είμαι αντίθετος και στη μετάδοση των διαλόγων, καθώς και αυτοί είναι προϊόν παραβίασης, αλλά, εν πάσει περιπτώσει το κεντρικό μήνυμα αφορά το οπτικό υλικό και, κατά δεύτερον, το e-book θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον αν προκύπτει και μια εσωτερική διαλεκτική, χωρίς να εξαντλούμε το θέμα στο ότι συμφωνούμε.

Η τρίτη φάση της καμπάνιας θα είναι η δημιουργία video σχετικά με το μήνυμα και η ανάρτησή τους στο youtube και σε άλλα μέσα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...