Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2005

"Όργια στη Ζάκυνθο":Είδηση ή αλίευση τηλεθέασης;


Σύσταση επέβαλε το ΕΣΡ στις 22 Νοεμβρίου για ρεπορτάζ καναλιού που μεταδόθηκε στις 8 Αυγούστου στο δελτίο ειδήσεων με τίτλο "όργια στη Ζάκυνθο".

"Διαρκούσης της εκπομπής, μεταδόθηκαν σκηνές όπου νεαροί θαμώνες νυκτερινού κέντρου αναπαρέστησαν μαζικά σεξουαλικές συνευρέσεις άλλοτε ντυμένοι, άλλοτε ημίγυμνοι, άλλοτε με ραπίσματα του ενός στα ημίγυμνα οπίσθια του εταίρου ο οποίος φορουσε κόκκινο στρινγκ, άλλοτε με χαϊδολογήματα, άλλοτε με επισημάνσεις δια μαρκαδόρυ στο στήθος γυναικός και σε κάθε περίπτωση με ημιδιαφανή ζώνη που κάλυπτε τα πρόσωπα των νεαρών."

Μειοψήφισε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης, κατά τον οποίον πρόκειται περί ειδήσεως προς ενημέρωση του κοινού και δεν έπρεπε να επιβληθεί καμία κύρωση.


http://www.esr.gr/media/456-2005.pdf


Πρώτα από όλα να χαιρετίσουμε την αποτελεσματικότητα της Αρχής, η οποία επεμβαίνει τρεις μήνες μετά για να επιβάλει σύσταση για ένα καλοκαιρινό ρεπορτάζ.
Δεύτερον να συγχαρούμε το συντάκτη της απόφασης για την απολαυστική εφαρμογή της νομικής γλώσσας και την γλαφυρότητα της ακριβολογίας του.
Τρίτον, η απόφαση εντάσσεται στο γνωστό corpus νομολογίας του ΕΣΡ που θα διδάσκεται για χρόνια στις νομικές σχολές παγκοσμίως, ως case study παραγνώρισης της πολιτικής-διοικητικής αποστολής μιας ρυθμιστικής αρχής.

1 σχόλιο:

libertarian είπε...

"Διαρκούσης ... άλλοτε με ραπίσματα του ενός στα ημίγυμνα οπίσθια του εταίρου ο οποίος φορουσε κόκκινο στρινγκ, .. δια μαρκαδόρυ στο στήθος γυναικός"

lol, pragmatika poso xronwn einai o 8eitsos poy grafei? Mhpws den exei kamia epafh me thn shmerinh pragmatikothta alla me ton proprohgoymeno aiwna?

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...