Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2005

Ανακοίνωση για τις επιθέσεις κατά e-lawyer

Όταν ξεκινάς να μιλήσεις για σεβασμό ατομικών (ψηφιακών και μη) δικαιωμάτων σε ένα κοινό που, ως επί τω πλείστον, αντιλαμβάνεται ως "ίδιοκτησία" τον δικτυακό τόπο που διαχειρίζεται, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, αμφισβήτηση, ακόμη και επιθέσεις.
Η παραβίαση του απορρήτου της επικοινωνίας με -τη χωρίς συγκατάθεση- δημοσιοποίηση περιεχομένου e-mail, η κατακράτηση πληροφοριών με σκοπό την απειλή της μελλοντικής τους χρήσης "διά παν ενδεχόμενο" (φακέλωμα) και η προσβολή της τηλεπικοινωνιακής ιδιωτικότητας είναι πράξεις φασιστικές, αντίθετες σε κάθε αξιακό σύστημα που μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Η εξυπηρέτηση προσωπικών μικρο-συμφερόντων και η επιδίωξη της όλο και ευρύτερης αποδοχής σε ένα διαδραστικό περιβάλλον όπως το Internet δεν μπορεί να δικαιολογήσει ρωγμές στα συνταγματικά δικαιώματα. Οι περιορισμοί επιτρέπονται μόνο υπό ειδικές περιστάσεις και πάντα με την εποπτεία των αρμόδιων λειτουργών.
Οι θεμελιώδεις αυτές αρχές βρίσκονται στην καρδιά της λειτουργίας αυτής της ιστόθεσης και οι παρεμβάσεις εκ μέρους e-lawyer όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα θα εξακολουθήσουν, ανεξάρτητα από χτυπήματα κάτω από τη τη μέση, ύβρεις, συκοφαντίες, απειλές, υπονοούμενα και προσβολές, από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται. Συνεπώς, οι σχετικές προσβολές που εκτοξεύτηκαν από γνωστό blog που απολαμβάνει μεγάλης δημοσιότητας -και εξ αυτής νομίζει ότι έχει αποκτήσει το ακαταλόγιστο- επιστρέφονται στο συντάκτη τους.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε να εξηγήσετε ποιο είναι το γνωστό blog ;
Κι ακόμα να ξεκαθαρίσετε αν τα σχόλια σε βάρος σας προέρχονται από τον blogger ή από τους επισκέπτες του blog
Ανώνυμου του Έλληνος

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν αναφέρεσε σε αυτό το blog ή σε κάποιο άλλο. Το βρήκα ψάχνοντας στο Technorati. Νομίζω κι εγώ ότι πρέπει να μας δώσεις ένα link έτσι ώστε να μπορούμε να κρίνουμε. Προσωπικά δεν παρακολουθώ από κοντά το Monitor ή άλλα παρόμοια οπότε δεν ξέρω πια blogs θεωρούνται ως δημοφιλή.
Πάντως μην χάνεις το κουράγιο σου για δυό μαλάκες, μπορεί να είναι και βαλτοί... πολλά blogs έχουν μετατραπεί σε commercial websites είδη.. νομίζω πως η λέξη blog θα έπρεπε να ξηλωθεί από αυτά.

J95 είπε...

Πρέπει να είναι αυτό.

Νομίζω πως ο πιτσιρίκος είναι απίστευτα φάουλ εκεί πέρα.

S G είπε...

μαζι σου! υπαρχουν και ορια στο ποσο βρωμικα μπορει να παιζει κανεις...

ΥΓ αν και εγω προσωπικα θα επελεγα την αδιαφορια και περιφρονηση

- είπε...

Καλά έκανες και επεσήμανες κάποια πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Δημόσιος λόγος επιφέρει και δημόσιο αντίλογο, όσο κι αν κάποιους τους ενοχλεί οτιδήποτε "κηλιδώνει" την αυταρέσκειά τους.

Από κει κι έπειτα, μην μπεις σε προσωπικές διαμάχες. Οι ύβρεις, οι "απειλές", τα υπονοούμενα είναι τακτική άνανδη και αισχρή, που της αρμόζει αδιαφορία και περιθωριοποίηση.

e-Lawyer είπε...

Δεν θα δοθεί ο τίτλος του blog γιατί απορρίπτω συνολικά αυτή η λογική "καρφώματος" και διαπόμπευσης που ακολουθείται από αυτόν που αφορά η ανακοίνωση, προσπαθώντας να προσβάλλει με σχόλια που αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει "πληροφορίες" για σεξουαλικό προσανατολισμό, υπονοούμενα για υποτιθέμενη διαπλοκή e-lawyer με έντυπο που καταγγέλλει ασύδοτα (ξεπερνώντας το αναγκαίο μέτρο, αν ο μόνος λόγος είναι ότι τον ανέφεραν ψευδώς ως συνεργάτη) και απειλές για δημοσιοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο εν λόγω κύριος γνωρίζει μια εντελώς ανεξήγητη, για την ποιότητα των κειμένων του, δημοσιότητα που ενδεχομένως ούτε την περίμενε, ούτε την επιδίωξε και, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι σε θέση να τη διαχειριστεί. Στην κατακόρυφη πορεία του προς τον υπόνομο (η οποία είναι επιλογή του και ως τέτοια απόλυτα σεβαστή) θα συναντήσει την αντίδραση και την παρέμβαση μας, στο μέτρο που θα εφαρμόζει αθέμιτες πρακτικές.

J95 είπε...

Too late then...

Άμα θες σβήσε το σχόλιό μου.

Ανώνυμος είπε...

Ok, now it's crystal.

Ανώνυμος είπε...

ε όχι κ ψευδώς συνεργάτη. το κείμενο που μπήκε μόνοι τους το βάλανε;
έπρεπε να έχουν βγει κ για καφέ για να γίνουν συνεργάτες; οποιαδήποτε συνεργασία σε κάνει συνεργάτη. και ο ίδιος έδωσε προφανώς κείμενο προς δημοσίευση. λοιπόν;
είναι κάτι παραπάνω από γελοίο όλο το θέμα του

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...