Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2005

Διεθνές FORUM για την Κοινωνία της Πληροφορίας στη Αθήνα

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006 θα διεξαχθεί στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση του Διεθνούς Forum για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που συνεδριάζει αυτό το Forum που ιδρύθηκε από την σχετική Παγκόσμια Συνδιάσκεψη (World Summit on the Information Society) που πραγματοποιήθηκε στην Τύνιδα (15-18.11.2005), στην οποία μείζον θέμα απετέλεσε ο έλεγχος του Ίντερνετ.
Οι ΗΠΑ διατήρησαν το διοικητικό έλεγχο του Ίντερνετ και για την αντιμετώπιση αυτής της μονοκρατορίας οι υπόλοιπες χώρες αποφάσισαν τη διαμόρφωση αυτού του ελεγκτικού forum.

(πηγή: Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, 4/2005, σελ. 489).

Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η πραγματοποίηση αυτού του πρώτου συνεδρίου που θα είναι και καθοριστική για το ρόλο και τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του Forum όσον αφορά τον διοικητικό έλεγχο του Ίντερνετ από τις ΗΠΑ.
Οι γνωστές ονειρικές απόψεις ότι το Διαδίκτυο παραμένει ένας χώρος εκτός ελέγχου γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι ανήκουν στο χώρο της κυβερνολογοτεχνίας...

2 σχόλια:

kouk είπε...

Το θέμα κατ'εμέ δεν είναι αν το internet θα παραμείνει στην πλήρη έκταση του ανεξέλεγκτο, αυτό όπως λες είναι απλά φαντασία. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο βαθμός στον οποίο το internet θα ελέγχεται κεντρικά. Το καθεστώς του internet θα μοιάζει περισσότερο σαν το θαλλάσσιο καθεστώς (με την αναρχία, το χάος αλλά και την ελευθερία) ή σαν το επίγειο (με τις κεντρικοποιημένες εξουσίες, την αποδοτική λειτουργεία αλλά και την πιθανή λογοκρισία)

alombar42 είπε...

Ελπίδες:
1. Να μη γίνει της Τυνησίας...
2. Να εκφράσει το σύνολο (αν και πολύ αμφιβάλλω)
3. Να ακουστεί λίγο περισσότερο η φωνή του Forum (αμφιβάλλω επίσης)

Καλές γιορτές :)

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...