Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

Το Μουσείο θα προβάλλει την κομμένη σκηνή από το video Γαβρά

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει την ακόλουθη δήλωση του καθηγητή κ. Παντερμαλή, Προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης: 

    "Όπως είχα δημοσίως δεσμευτεί, συνομίλησα σήμερα επί μακρόν με τον σκηνοθέτη κ. Γαβρά για το ενημερωτικό φιλμ της ιστορίας του Παρθενώνα που προβάλλεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μετά από εκτενή διάλογο και ανάλυση που έγινε γύρω από τις ιστορικές αναφορές και την καλλιτεχνική παρουσίασή τους, ο κ. Γαβράς διευκρίνησε απολύτως ότι στην επίμαχη σκηνή του φιλμ δεν απεικόνιζε ούτε υπονοούσε ότι οι καταστροφές έγιναν από ιερείς, αλλά από ανθρώπους της εποχής. Κατόπιν αυτής της αυτονόητης διευκρίνισης του κ. Γαβρά,την οποία ως ιστορική αποτύπωση αποδέχεται το Μουσείο,το ενημερωτικό φιλμ θα συνεχίσει να προβάλλεται κανονικά".

Μένει να διευκρινιστεί και εάν όλες οι "δυσφορούσες" πλευρές θα μείνουν ικανοποιημένες από αυτή την δήλωση και από την επαναφορά της κομμένης σκηνής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...