Πέμπτη, Μαΐου 18, 2006

"Επίσκεψη θεού η ασθένεια"

«Επίσκεψη Θεού καλούμε οι πνευματικοί άνθρωποι την ασθένεια. Επίσκεψη Θεού γιατί φέρνει τα άνω – κάτω στη βολή μας, μας ξεσηκώνει από την ομορφοστρωμένη γωνιά μας, μας ανατρέπει το ήρεμο πρόγραμμα που καταρτίσαμε για τον εαυτούλη μας, ξεχνώντας Θεό και συνάνθρωπο και μας ανασκουμπώνει να παλέψουμε γι’ αυτό που αφήσαμε στο ντουλάπι των παιδικών μας χρόνων, την ελπίδα. Ελπίδα στη ζωή, ελπίδα για ένα κόσμο αγάπης, ελπίδα για μια εγκάρδια συνομιλία με το Δημιουργό. Απόψε συνομιλούμε με Εκείνον που μας ξεσήκωσε από την ανάπαυσή μας, ακούμε την πνοή Του να πάλλεται στους πνεύμονες των παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις και τη φωνή Του να βγαίνει ψιθυριστή από αθώα παιδικά χείλη. Απόψε δεχθήκαμε όλοι μια θεία επίσκεψη. Ας φανούμε φιλόξενοι γιοι και κόρες στον Πατέρα και Αδελφό».΄
Aν είχα την επιμέλεια ενός από τα παραπάνω παιδιά θα είχα κάνει αγωγή για προσβολή προσωπικότητας σε αυτόν τον τράγο.

14 σχόλια:

un certain plume είπε...

"Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks."

Όχι μόνο υπάρχει θεός, αλλά επισκέπτεται και το blog σας.

e-Lawyer είπε...

Και έχει και ωραιότατο αριθμό τηλεφώνου που θα ενδιαφέρει τη Europol.

the ibt είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
e-Lawyer είπε...

Μη λες "μαλάκες" στον ίδιο χώρο με το nick μου, γιατί μπορεί κάποιος να με ψάχνει στο google και να του βγει αυτό.

the ibt είπε...

Get a PhD in less than two weeks???

Πλάκα μας κάνουν; Κι εμείς γιατί δηλαδή διαβάσαμε σα μαλάκες 9 1/2 ολόκληρες εβδομάδες για να το πάρουμε;

(eLaw, μήπως προσπαθούν να σας πουν κάτι τα alien?)

penguin_witch είπε...

Να χαρώ εγώ "παρηγορητικό λόγο" και "αγάπη για το συνάνθρωπο"...

Mantalena Parianos είπε...

Αρρώστησα τώρα... Η οδοντιατρική ήταν εφηρμοσμένη τέχνη στην αρχαία Αίγυπτο (και να σκεφτείς ότι εκεί είχαν και ΠΟΛΛΟΥΣ θεούς). Έχουν βρεθεί μούμιες με σφραγίσματα! (σοβαρά)
Στον ΜΕσαίωνα πάλι, οι άνθρωποι πέθαιναν από ένα απόστημα επειδή ήταν λέει "θέλημα θεού"...

Ανώνυμος είπε...

Ποιά Αίγυπτο? Εδώ είχε αρθρό που φτιάχνανε δόντια στο Πακιστάν με περίτεχνα εργαλεία και κανανε γερά σφραγίσματα με μικρές οπές.

Η διαφορετική κοσμοθεωρία τον Αρχαίων δημιούργησε πολιτισμό. Δεν κάνανε θρησκευτικούς πολέμους, ούτε κατέστρεψαν άλλους "πολιτισμους". Και όλα αυτά γιατί η έννοια Θεός δεν είχε καμμιά σχέση με αυτή που είχαν οι Ισραηλίτες και κατόπιν οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι. Και οι τελευταίοι πέρασαν στον σκοταδισμό μετά τον 17ο αιώνα. Όταν ολόκληρος ο Μουσουλμανικός χώρος κατέρρεε μαζί με την Οθωμανική Αυτοκρατορία που μόνο ο φανατισμός μπορούσε να αντισταθεί και να συσπυρώσει την περιοχή.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Ο χαρακτηρισμός τον κολακεύει. Τουλάχιστον κάποιοι άλλοι τα λένε από αφέλεια. Αυτός έχει πλήρη καταλογισμό. Σε κάθε περίπτωση για να τον βοηθήσουμε να απολαύσει σπάνιες θεοπτικές εμπειρίες ας προσευχηθούμε όλοι να τον επισκεφθεί και αυτόν ο θεός.

Yannis H είπε...

Το θέμα είναι ότι μιλάς για το αυτονόητο. Από την άλλη, θέλεις η παράδοση της Ελλάδος, θέλεις ο συνδυασμός της με την ‘μεντάλιτι’ της ανάγκης, στα νοσοκομεία η θρησκεία βασιλεύει απόλυτα.

Έξω από την εντατική παίδων (μην αξιωθεί κανείς να ζήσει τέτοια εμπειρία) λοιπόν, ένα μέρος που εγώ το0 είδα σαν την απόλυτη απόδειξη ότι δεν υπάρχει θεός, ο τοίχος είναι γεμάτος τάματα και εικονίτσες. Το είδα σαν το απόλυτο οξύμωρο.

Ο Χριστόδουλος, αποτελεί την θεσμική του έκφραση. Το επισημοποιεί απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει άμα σηκώνει τα χέρια ο γιατρός ψηλά.. εσύ τα σηκώνεις ψηλότερα μπας και γίνει κάτι που δεν μπορείς το εξηγίσεις και σωθεί ο ασθενής (alias θαύμα).
Από την άλλη, αν υπάρχει θεός αποκλείετε να είναι τόσο ηλίθιος όσο θέλει να πιστεύει ο Χριστόδουλος, η ο κάθε Χριστόδουλος.
Επίσης λένε για την ημέρα κρίσης.. με τους ηλίθιους τι θα κάνουν, γράφει κάπου στην γραφή για ηλίθιους?

- είπε...

Εντάξει, σε τέτοιες στιγμές οι άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να πιαστούν από οπουδήποτε. Ας μην το κρίνουμε εκ του ασφαλούς, από θέση που επιτρέπει νηφαλιότητα και ψυχραιμία για λογικές αναλύσεις.

Ο χριστιανισμός έχει μια θεώρηση του πόνου ως "θεϊκής δοκιμασίας". Ο Χριστόδουλος είναι μάλλον συνεπής με αυτή. Το αν πείθει ή αν ανακουφίζει είναι άλλο θέμα.

e-Lawyer είπε...

Ναι, αλλά να χρησιμοποιεί και λιγότερο προσβλητική φρασεολογία. Άκου "ο θεός είναι στο νεόπλασμα των παιδιών"!

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα όταν αναφέρεται σε παιδιά;
Δεν θέλω να εκφραστώ τώρα χειρότερα.
Εχεις δίκιο, είναι εξοργιστικό.

Απαγόρευση λειτουργίας καμπάνας ναού λόγω ηχορύπανσης

  Σε υπόθεση που εκπροσωπώ τον θιγόμενο πολίτη, μετά από 2 προσωρινές διαταγές, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε και απόφαση ασφαλιστικών μ...