Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2008

Η παρουσίασή μου (power point) στο σεμινάριο "Προστασία επιχειρηματικών πληροφοριών, προσωπικών δεδομένων και εμπορικών σημάτων"

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, μου ζητήθηκε να κάνω ένα σεμινάριο με θέμα την προστασία του επιχειρηματικού απορρήτου, τον τρόπο κατοχύρωσης εμπορικών πληροφοριών (logos, πελατολογίου κλπ) και τη νομική προστασία που παρέχεται σχετικά με αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης σε καθεστώς ανταγωνισμού.

Το Σάββατο και τη Δευτέρα παρουσίασα αυτό το θέμα σε ένα κοινό νέων επιχειρηματιών που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με τις ερωτήσεις που έκαναν έδειχναν ότι η επιχειρηματική πράξη έχει πραγματικά ανάγκη από νομικές λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα. Οι θέσεις για το Σάββατο είχαν εξαντληθεί από νωρίς, γεγονός που οδήγησε ορισμένους να ζητήσουν την επανάληψη του σεμιναρίου χτες, όπως κι έγινε. 

Επίσης μου ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες, αλλά και από ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να έρθουν, να τους στείλω την παρουσίαση που είχα ετοιμάσει, με τις διαφάνειες κλπ. Το έχω ήδη στείλει, αλλά από την αρχή είχα αποφασίσει να το ανεβάσω κι εδώ. 

Από εδώ ή από εδώ μπορείτε λοιπόν να κατεβάσετε το αρχείο.

Δεν είναι βέβαια το ίδιο με το να παρακολουθείς ζωντανά την παρουσίαση, αλλά νομίζω ότι κι εδώ μπορεί να γίνει ένας ενδιαφέρον διάλογος - παρακαλώ μη ζητήσετε ατομική νομική συμβουλή, διότι, ως γνωστόν, αυτή η μορφή επικοινωνίας δεν παρέχει τις εγγυήσεις υπευθυνότητας που πρέπει να υφίστανται στη συζήτηση ανάμεσα στον ενδιαφερόμενο και το νομικό του σύμβουλο. Μπορούμε να συζητήσουμε για τα γενικότερα νομικά θέματα που εγείρονται, σε αφηρημένο επίπεδο.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ευχαριστίες. Μόνο, σε παρακαλώ, σταμάτα να χρησιμοποιείς (κι εσύ;!; γιατί;!;) το "ιστοσελίδα".

Η ιστοσελίδα είναι ένα υποσύνολο του ιστοχώρου (ιστότοπου). Όπως ένα βιβλίο έχει πολλές σελίδες. Λέμε σε έναν συγγραφέα "διάβασα το βιβλίο σου", όχι "διάβασα τη σελίδα σου". Ό,τι βλέπουμε σε μια "οθονιά", είναι η "σελίδα" ενός "τόπου".

Είναι απλό, εύχρηστο και πολύ λογικό. Το όνομα χώρου (domain) "δείχνει" στον ιστοχώρο (site), που περιέχει ιστοσελίδες. Καλή ώρα, αυτή η ανάρτηση, είναι μια ιστοσελίδα του ιστολογίου σου.

Έχω κι άλλες γλωσσικές διαφωνίες (γιατί "λογισμικό" και "domain name"; το "λογισμικό" αντί του "software" δείχνει σαφή πρόθεση για χρήση των ελληνικών όρων), αλλά θα φαινόμουν αχάριστος (αν δεν φάνηκα ήδη). Όμως οι παρατηρήσεις είναι καλοπροαίρετες.

Και πάλι ευχαριστώ. :)

e-Lawyer είπε...

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...