Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

Αυτό είναι παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης: Πρόταση νόμου για ποινικοποίηση της κουκούλας



Ακριβώς όπως το είχε ζητήσει ο κ. Καρατζαφέρης. Η κ. Αλίκη Μαραγκοπούλου, από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής πρόταση νόμου για την ποινικοποίηση του τρόπου εμφάνισης των πολιτών σε διαδηλώσεις!!!

Η αιτιολογία; Η είσοδος κουκουλοφόρων σε συναθροίσεις  "κατά κανόνα ακολουθείται από παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων". Να λοιπόν και οι βεβαιότητες ότι η ενάσκηση συνταγματικού δικαιώματος σημαίνει παρανομία!

Πολύ κοντά δηλ. σε αυτό που έλεγε η αιτιολογική έκθεση για τις κάμερες στις συναθροίσεις: συναθροίσεις = παρανομία.



Δηλαδή: ποινικοποίηση του καρναβαλιού, ποινικοποίηση του gay pride.

Αυτά πως και δεν τα σκέφτηκε το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου;


17 σχόλια:

Unknown είπε...

και τι προβλέπεται για τους πολίτες που συμμετέχουν σε πορείες και καλύπτουν το πρόσωπό τους για να προφυλαχθούν από τα "φίλια πυρά" των δακρυγόνων?

Ελληνικο Παρατηρητηριο των Συμφωνιων του Ελσινκι είπε...

παρέλειψες να αναφερεις πως ηταν η πρωτη προεδρος της Εθνικης Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επι δυο θητείες και πως ο Επιστημονικος Διευθυντης του ΙΜΔΑ ειναι αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ μελος του UN CERD Έλληνας μέλος του ΔΣ του FRA της ΕΕ κοκ

stella είπε...

οποιος παει για ειρηνικη πορεια δεν εχει λογο να εχει κουκουλα!
ποιος ο λογος να κρυφτει,διαδηλωνει απλα για τα δικαιωματα του!

το σωστο ειναι να απαγοευτουν,οπως επισης καιτα κινητα τηλεφωνα που βιντεοσκοπουν οι ταχα διαδηλωτες!
αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι!

Μια που αναφερομαστε πολλες φορες σε προσωπικα δεδομενα!!

stassa είπε...

Όχι οτι έχω δει πολλές μουσουλμάνες με χιτζάμπ να κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις στην Ελληνική επικράτεια, αλλά τις πιάνει κι αυτές ο νόμος έτσι;

Επι τη ευκαιρία, νά σου την κι η αιτιολόγηση λόγω παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σου λέει. Πασατέμπο τα έχουμε κάνει τα δικαιώματά μας μου φαίνεται... (κι από ανθρώπους που θά 'πρεπε να ξέρουν καλύτερα, όπως λέει το σχόλιο του Παρατηρητήριου)

Orestis είπε...

Αν αυτά τα υποστηρίζει ένα ίδρυμα για τα δικαιώματα του ανθρώπου, πάμε χαμένοι.

e-Lawyer είπε...

stella όπως είναι η προτεινόμενη διάταξη, ποινικοποιεί ακόμα και το να πας φορώντας βαρύ μακιγιάζ στο πατρινό καρναβάλι ή σε ένα gay pride.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να κρύψει το πρόσωπό του σε μία πορεία και είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

Analytis είπε...

Δηλαδή θα ποινικοποιήσουμε και τις μάσκες στα καρναβάλια; lol

Συμφωνώ ότι η χρήση κουκούλας είναι κατακριτέα, και θα προτιμούσα με κάποιο τρόπο να σταματήσουν οι κουκούλες στις διαδηλώσεις, αλλά η πρόταση αυτή νόμου είναι πρακτικά ανεφάρμοστη.

Oneiros είπε...

Για πρώτη φορά στη ζωή μου σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω σε πορεία διαμαρτυρίας -κατά της πρότασης του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, προφανώς- με κουκούλα.
Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, δεν επικροτώ τα μπάχαλα, αλλά δε συμφωνώ και με οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της ανωνυμίας (είτε στην έκφραση είτε στην ένδυση, εξάλλου αποτελούν ένα και το αυτό). Αν το κράτος επιλέξει να ακολουθήσει τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές, θα αναγκάσει και τους επώνυμους μέχρι τώρα πολίτες να καταφύγουν στην ανωνυμία, και το πρώτο πράγμα που θα πληγεί θα είναι ο μετριοπαθής ελεύθερος πολιτικός διάλογος.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Να θυμίσω σε όλους τους λαμπρούς υποστηριχτές της τραβεστί ελευθερίας των κουκουλοφόρων που ονειρεύονται ή υποστηρίζουν, με η χωρίς νομική γνώση, οτι και οι ταγματασφαλίτες στη Γερμανική κατοχή κουκουλοφόροι ήταν...

Και οι προδότες εκτελεστές των Ελλήνων πατριωτών κουκουλοφόροι ήταν...

Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι τωρινοί κουκουλοφοὀροι θα ήταν ακριβώς τα ίδια άτομα στους αναφερθέντες ρόλους αν είχαμε αντίστοιχες των κατοχικών περιστάσεις...

Η αντιδημοκρατική και πρόστυχη συμπεριφορά του κάθε κουκουλοφόρου δεν αλλάζει με τις περιστάσεις ούτε ανάλογα με την παράταξη στην οποία δηλώνει οτι πέρασε περιστασιακά διότι εκείνοι (στην παράταξη) του είπαν πρώτοι καλημέρα επειδή αναγνώρισαν πόσο χρήσιμος θα τους ειναι...

Περίμενα σε αυτή την δηλούμενη χυδαιότητα και ολίγη ντροπή...

Δεν την είδα...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στη βικτωριανή Αγγλία, όταν στη λέσχη μας ακούσουμε τα νέα από τη μακρινή Ελλάδα για τον φίλο μας Γκιώργο Καρατζαφέρη, σκληρός λέμε καιρός, οικονομία ανεξέλεγκτη, δύσκολη επικράτηση επί των αντιπάλων μας. Πάσης φύσεως παρκάρουν όξω κρεοπώλες επί των κεφαλών του Ερμή και περιστέρια την ίδια ακριβώς στιγμή σε άλλες προεδρικές κεφαλές του Νείλου του ποτάμιου του κροκοδειλιασμένου. Bless you, ημιακόρεστε, λοιπόν, εσύ που δεν επικρότησες μετακομίσεις των επίπλων της μαύρης Κλεοπάτρας. Κι όταν σου ’φεραν το τεταρτημόριο για τη σφαγή και τη θυσία σ’ ανάλατους ναούς με πέτρες, τους κύλικες κυλώντας στους κρατήρες μ’ αυτά τα κολασμένα πόδια σου, είπες να παρακρατηθούν τα όπλα τους και οι δορές των ελεφάντων. Τρέχεις τώρα στα άσυλα, υπέρ δημοκρατίας και κραυγής, να μην παπαγαλίσουν την ύλη οι τυφλοί, το μεγάλο κακό να μην παραγραφεί. Saved. Είναι τα περιστέρια των Μουσών και των Θαυμάτων, κοινοβουλευτικά περιστύλια, του ενικού αριθμού μπαράκια, η απορία του Μελανού Μεγάλου Πνεύματος: ξέρεις, καλέ μου Έλληνα, ονόματα Μουσών, κατάματα θυμιάματα των επτασφράγιστων σοφών, προανακριτικές επιτροπές ακόρεστων θαυμάτων; Αυτά τα βούρλα κρύβουνε το δροσερό νεράκι, περνάς κυρά Μαρία. Περνάς ωσά να μην τρέχει τίποτα, να ’χεις σταθμεύσει το νερό στις γύρω παραλίες, οι ψηφοφόροι που λαλούν συνθήματα της νύχτας: έξω να δέβρο μεγάλε αρχηγέ τα κόκκινα κουάρκ σου. Τίποτα. Δεν υπάρχει συνταγματικό δικαίωμα χωρίς τα περιστέρια του.

Tales from the other side of town είπε...

εγώ πάλι λέω να επιβληθεί δια νόμου το dressing code στις διαδηλώσεις.
με κουστούμι οι άντρες, με ταγεράκι οι γυναίκες. άντε αν θέλετε και ανάποδα.
αλλά πάντως όχι έτσι βρε παιδί μου.
βρε δεν πάμε καλά λέω εγώ...

stella είπε...

τα κινητα τηλεφωνα που σε φωτογραφιζουν χωρις να σε ρωτησουν δεν ειναι παραβιαση προσωπικων δεδομενων και της ιδιωτικης ζωης?

δηλαδη την επομενη φορα που θα δω σε πορεια καποιον με το κινητο να τρεξω και να ζητησω τα στοιχεια του και να του υποβαλω μηνυση!

e-Lawyer είπε...

Οχι δεν ειναι παραβιαση προσωπικων δεδομενων η φωτογραφηση απο κινητο τηλεφωνο, διοτι συμφωνα με το αρθρο 3 παρ. 2 του Ν.2472 ο νομος δεν εφαρμοζεται εφοσον η επεξεργασια των δεδομενων προοριζεται για αποκλειστικα προσωπικη χρηση.δηλ αν δεν εχει σκοπο ο κατοχος του κινητου να τα διαδωσει περαιτερω δεν υπαρχει καμια απολυτως παραβιαση τού νομου. Σου εχω ξαναπει να μην ερχεσαι αδιαβαστη.

Pantelis είπε...

Το καλό με τη ρύθμιση που προτείνει το ΙΜΔΑ (φαίνεται πως δεν κλείνει η τηλεόραση στην έδρα του) είναι πως περιλαμβάνονται και οι κουκουλοφόροι της ασφάλειας που "παρεισφρύουν" στις πορείες.

Τελικά σ' αυτή τη χώρα έχουμε χάσει το μέτρο.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@Pantelis

Ακριβώς αυτό Pantelis... ακριβώς αυτό...

e-Lawyer είπε...

ναι πολύ πιθανό να συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί τους παρεισφρέοντες συναδέλφους τους. πες τα ρε Παντελή.

Ανώνυμος είπε...

Φοράνε τις κουκούλες τους σε πολεμικούς καιρούς οι καταδότες. Σε συνθήκες ειρήνης, όμως, ο ανώριμος που αρνείται να σκεφτεί τον εγκληματικό παραλογισμό στην αξιολόγηση ανθρώπων, που την υιοθετεί και επιμένει να δείξει καλοσύνη και ανθρωπιά αποφασίζοντας με στρεβλωμένη τη γνώση, που καταργεί την αξιολόγηση, αν θα πρέπει να επιβιώσουν και οι αμόρφωτοι, αυτός πού ράβεται και ποιας υφής και χρωματισμού κουκούλα φοράει, κύριε Μπαζιωτόπουλε. Μπορείτε σχετικώς να μου εξηγήσετε;

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...