Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2005

STOP σε παράνομες κεραίες από ΕΕΤΤ και Εισαγγελέα

Συνάντηση του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Καθηγητή κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη, συνοδευόμενου από τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ, κ. Νικόλαο Κουλούρη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005, με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Δημήτριο Παπαγγελλόπουλο στα γραφεία της Εισαγγελίας.

Αντικείμενο της συνάντησης που ζητήθηκε από την ΕΕΤΤ ήταν η διερεύνηση τρόπων εξάλειψης του φαινομένου της παράνομης εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε ορεινά σημεία της Αττικής (κυρίως στον Υμηττό), οι οποίοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν παράνομα και ενδέχεται να προκαλέσουν παρεμβολές ιδίως στις συχνότητες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Αποφασίσθηκε ο άμεσος συντονισμός των ενεργειών των εμπλεκομένων φορέων της Πολιτείας (όπως ΕΕΤΤ, Εισαγγελία, Πολεοδομία, Δασική Υπηρεσία και ΔΕΗ), προκειμένου να αναληφθούν συστηματικές δράσεις στην κατεύθυνση της πλήρους αποκατάστασης της νομιμότητας στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Την ευθύνη της παρακολούθησης της υλοποίησης των σχετικών δράσεων θα έχει ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
(πηγή: www.eett.gr)
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ουσιαστική ενεργοποίηση αρμόδιων φορέων χωρίς την παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας. Αρμοδιότητες που άλλοτε θα ανήκαν στην Κυβέρνηση, τον Περιφερειάρχη, τον Νομάρχη κλπ, σήμερα αποτελούν πεδίο δράσης της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών, οι οποίες κινούνται αυτεπάγγελτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απαγόρευση λειτουργίας καμπάνας ναού λόγω ηχορύπανσης

  Σε υπόθεση που εκπροσωπώ τον θιγόμενο πολίτη, μετά από 2 προσωρινές διαταγές, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε και απόφαση ασφαλιστικών μ...